Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ρωσία προς ΗΠΑ: «Μην ξαναχρησιμοποιήσετε ποτέ βία κατά του συριακού Στρατού γιατί...»

Ρωσία προς ΗΠΑ: «Μην ξαναχρησιμοποιήσετε ποτέ βία κατά του συριακού Στρατού γιατί...»

    Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 11:55
    Ρωσία προς ΗΠΑ: «Μην ξαναχρησιμοποιήσετε ποτέ βία κατά του συριακού Στρατού γιατί...»

    Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

    Σκληρή απάντηση προς τις ΗΠΑ έδωσε η Ρωσία μετά την επιβεβαιωμένη κατάρριψη συριακού μαχητικού από αμερικανικό F/A-18E όπως διαρρέται από πηγές του Πενταγώνου αναφέροντας χαρακτηριστικά «να σταματήσει η Ουάσιγκτον να χρησιμοποιεί βία κατά των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων» καθώς θα υπάρξει επίκνδυνη κλιμάκωση αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να εμπλακεί την επόμενη φορά και η ρωσική στρατιωτική δύναμη.
    Το μαχητικό του Αμερικανικού Ναυτικού ανήκει στην 8η Πτέρυγα που επιχειρεί από το αεροπλανοφόρο George H. Bush (CVN77) που βρίσκεται στη Μεσόγειο.
    Το συριακό αεροσκάφος ήταν ένα από τα εναπομείναντα Su-22 του καθεστώτος Άσαντ.
    Η κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους του συριακού στρατού από τις ΗΠΑ συνιστά ένα βήμα προς μια επικίνδυνη κλιμάκωση και η Μόσχα προειδοποιεί την Ουάσινγκτον να μη χρησιμοποιεί βία κατά των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.
    Ο ίδιος είπε στο πρακτορείο ότι μια σειρά νέων αμερικανικών κυρώσεων που πιθανόν να επιβληθούν στη Ρωσία θα οδηγήσει στη λήψη αντίμετρων από την Μόσχα.

    Όπως είπε ο Ριαμπκόφ, θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Τόμας Σάνον στις 23 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη για να συζητήσουν τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις τους, μετέδωσε το Interfax.
    Η Συρία επί προεδρίας Ν.Τραμπ χειροτέρεψε ακόμα περισσόερο τις σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων και θεωρείται πολύ πιθανό ένα «ατύχημα» μιας ευθείας αναμέτρησης μεταξύ των μαχητικών τους.
    Αυτή την στιγμή στους ουρανούς της Ράκκα πετούν τα ρωσικά και τα αμερικανικά μαχητικά σε πολύ κοντινή απόσταση.

    Σχετική Ενημέρωση

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Οι Ευρωεκλογές δείχνουν πρωτιά για το κόμμα της Μ.Λεπέν στη Γαλλία: «Ο Ε.Μακρόν να αναλάβει τις ευθύνες του και να προκηρύξει εκλογές» Οι δημοσκοπήσεις την εμφανίζουν αναμφίβολα πρώτη πολιτική δύναμη - 15 μονάδες μπροστά από το κόμμα του Ε.Μακρόν 18.04.2024 | 20:41

      Μεγάλη πρωτιά πέτυχε το κόμμα της Μαρίν Λεπέν στις δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν συζητήσεις γ...