Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ανεβάζει ρυθμούς... το Μαξίμου

Ανεβάζει ρυθμούς... το Μαξίμου

maximou.jpg

ΜαξίμουΜπαράζ επαφών εντός των συνόρων θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι την Τετάρτη | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Εβδομάδα επαφών για την κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκινάει ενημερώσεις στους πολιτικούς αρχηγούς για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου και τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Την Τρίτη ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους υπουργούς του για την πρόσφατη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο και δίνει το σύνθημα για... βήμα ταχύ. Δεκτό έγινε από το Μαξίμου το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup. 

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και υπουργικό συμβούλιο

Μπαράζ επαφών εντός των συνόρων θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι, οπότε αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση με τον Μπενουά Αμόν των Γάλλων Σοσιαλιστών και στη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή. Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε αρχικά με τον Σταύρο Θεοδωράκη και έπειτα με τον Βασίλη Λεβέντη, ενώ αύριο την πόρτα του Μαξίμου θα περάσουν οι Δημήτρης Κουτσούμπας (11.00), Φώφη Γεννηματά (12.00) και Κυριάκος Μητσοτάκης (13.30). Οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν με συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση (15.00).
Τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα διαδεχτεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα προχωρήσει σε αποτίμηση για την πρόσφατη συμφωνία, αλλά και στην κατάστρωση ενός σαφούς χρονοδιαγράμματος για τους τομείς της καθημερινότητας, τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τις απαραίτητες κινήσεις για την επίτευξη της «δίκαιης ανάπτυξης».
Ωστόσο από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να απουσιάζει -απολύτως δικαιολογημένα- ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο υπουργός Οικονομίας βρίσκεται στις ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, όπου θα έχει επαφές στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και στη Βοστόνη με σημαντικούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας. Μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα επισκεφθεί το Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει σε ειδικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από επενδυτικούς ομίλους ειδικά για την Ελλάδα. Επόμενος σταθμός, στα τέλη του μηνός, θα είναι η Γερμανία, όπου ο υπουργός Οικονομίας θα έχει επαφές με κρατικούς και οικονομικούς παράγοντες, ώστε να αντλήσει τεχνογνωσία -γιατί όχι, και πόρους- για την ίδρυση της εγχώριας Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Αναπτυξιακή Τράπεζα

Τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο πλαίσιο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με θέμα την υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την ανάπτυξη εναλλακτικών χρηματοδοτικών εργαλείων.
Κατά τη συνεδρίαση θα επισημανθούν χρηματοδοτικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Ναι στη συζήτηση, όχι στον ανασχηματισμό  

Η κυβέρνηση, παράλληλα, σηκώνει το γάντι που πέταξε η ΝΔ και, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, αποδέχεται το αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το Eurogroup.
«Εμείς δεν θα κάνουμε ότι έκαναν οι προηγούμενοι που απέρριπταν κάθε αίτημα, όταν ένα πολιτικό κόμμα αιτείται δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί, αυτές τις αντί θεσμικές συμπεριφορές της είχαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
Σε ερώτηση (ΣΚΑΪ) για το εάν επίκειται ανασχηματισμός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως αποτελεί «αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός», ωστόσο ο ίδιος εκτμά ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανασχηματισμού».
Υπογράμμισε πως «στόχος της κυβέρνησης είναι τον Αύγουστο του 2018 να έχουμε οδηγήσει τη χώρα στις αγορές για να μπορεί να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της. Θέλουμε το 2018 να έχουμε τελειώσει με την επιτροπεία». Παρά το γεγονός ότι τα μνημόνια «έχουν και μια μορφή πολιτικής επιβολής» ο ίδιος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση μπορεί να βγάλει «τη χώρα από τα προγράμματα» υποστηρίζοντας πως τους επόμενους μήνες θα έχουν 
γίνει τόσα πολλά που η χώρα θα βγει από τα μνημόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T61wZg