Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης του Τσίπρα με τον Γιλντιρίμ – Τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης του Τσίπρα με τον Γιλντιρίμ – Τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες

IMG_3317
Οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και οι ευρω-τουρκικές σχέσεις βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με Μπιναλί Γιλντιρίμ, που κράτησε δύο ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, αναφορικά με την τουρκική παραβατική δραστηριότητα στο Αιγαίο, ο κ. Τσίπρας έθεσε εμφατικά το θέμα με αναλυτικούς πίνακες με στοιχεία των παραβιάσεων και τόνισε την ανάγκη άμεσου τερματιμού τους και την προώθηση της θετικής ατζέντας.
Συγκεκριμένα, τόνισε πως για πρώτη φορά αναδεικνύεται μία πολυεπίπεδη σύγχρονη θετική ατζέντα (οικονομία, ενέργεια, μετανάστευση, μεταφορές, ασφάλεια, στήριξη σε ΕΕ, τουρισμός), η οποία όμως πρέπει να υλοποιηθεί στη βάση της καλής γειτονίας και του αλληλοσεβασμού. Έθεσε δε, εκτεταμένα το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων και τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο τερματισμός της τουρκικής παραβατικής δραστηριότητας στο Αιγαίο και η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.
Τι είπαν για τους “8”
Το ζήτημα των «8» ετέθη από την πλευρά του της Τουρκίας, ωστόσο, από την κυβέρνηση λένε πως δεν αποτέλεσε βασικό θέμα στις συζητήσεις. Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας έδειξε να κατανοεί το σεβασμό των αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Στο επίκεντρο το Κυπριακό
Ακόμη, συνομίλησαν για όλες τις πτυχές του Κυπριακού σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στο ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας
Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση, διεξήχθησαν διευρυμένες συζητήσεις με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, του επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του ΠΘ, Βαγγέλη Καλπαδάκη και του γγ του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρη Παρασκευόπουλου και ομολόγων τους από την τουρκική κυβέρνηση.
Πηγη: periodista.gr 

https://olympia.gr/2017/06/19/%cf%8c%ce%bb%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T614kb