Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση Τσίπρα για τα σκουπίδια Λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την απεργία των εργαζομένων στην

Παρέμβαση Τσίπρα για τα σκουπίδια

Λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα και τα «βουνά» σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους σε συνθήκες καύσωνα επιχειρεί να δώσει ο πρωθυπουργός.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ για συνάντηση την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.
Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας δήλωσε ότι «θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού».
Οπως δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μετά τις συναντήσεις με ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΕΔΕ, η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους, η οποία αναμένεται να κατατεθεί τελικά στη βουλή αύριο Τρίτη, θα είναι βελτιωμένη σε σχέση με την αρχική.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ, στη ρύθμιση θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις, ενώ όπως ανέφερε και το μεσημέρι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν θα υπάρχει το ανώτατο ηλικιακό όριο των 45 ετών για συμμετοχή στον ίδιο διαγωνισμό.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διασφάλιση της συνταγματικότητας της ρύθμισης, ενώ διαβεβαίωσε πως οι προσλήψεις που καλύπτονται από ανταποδοτικές δαπάνες εξαιρούνται από τους μνημονιακούς νόμους περί απαγόρευσης προσλήψεων.
«Εκτός τόπου και χρόνου η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ»
Στην απόρριψη της πρότασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα προχώρησε οριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.
Κατά την -ολιγόλεπτη- συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές στους ΟΤΑ διαπιστώθηκε χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, που κατηγόρησαν η μία την άλλη για προσπάθεια παράδοσης της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες. «Υπάρχει πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τους είπαμε ότι η πρότασή τους δεν μπορεί να σταθεί», σημείωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση. «Οταν ξεκινήσαμε να κάνουμε επισημάνσεις, σηκώθηκαν και έφυγαν», τόνισε.
Στις δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στην τροπολογία του υπουργείου να ενσωματωθεί η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα όρια ηλικίας συμμετοχής στον διαγωνισμό άνω των 45.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εμετική αγόρευση από τον Φλωρίδη!

  28|03|2024 | 13:07 Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε με χυδαίο υβρεολόγιο στη Βουλή ότι η αντιπολίτευσ...