Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ετοιμη η απόσχιση της ΝΑ Τουρκίας: «Τρίβουν» τα μάτια τους οι Τούρκοι

Ετοιμη η απόσχιση της ΝΑ Τουρκίας: «Τρίβουν» τα μάτια τους οι Τούρκοι - Βρήκαν τόνους οπλισμού σε σπηλιές!


    Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 14:05
    'Ετοιμη η απόσχιση της ΝΑ Τουρκίας: «Τρίβουν» τα μάτια τους οι Τούρκοι - Βρήκαν τόνους οπλισμού σε σπηλιές!
    Toυ Θεόφραστου Ανδρεόπουλου EL.GR

    Όλα είναι έτοιμα για την ίδρυση του κουρδικού κράτους με άμεση ενσωμάτωση σε αυτό της ΝΑ Τουρκίας καθώς ο τουρκικός Στρατός κατά τις επιχειρήσεις του εναντίον του ΡΚΚ στην ορεινή περιοχή Περβάρι της επαρχίας Σιίρτ ανακάλυψε σε μεγάλες σπηλιές 18 τόνους οπλισμού.

    Η ΜΙΤ πιστεύει ότι υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα κρυψώνες με αντίστοιχες ποσότητες οπλισμού για να εξοπλιστεί ένα αρξετά ισχυρό αντάρτικο και μεγάλο μέρος του πληθυσμού που θα έχει εμπνευστεί από την ιδέα της ένωσης με το κουρδικό κρατικό μόρφωμα σε Β.Συρία και Β.Ιράκ
    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Σιίρτ κατά την επιχείρηση της ταξιαρχίας καταδρομών της στρατοχωροφυλακής στην ορεινή περιοχή Περβάρι που ξεκίνησε από τις 12 Ιουνίου 2017 και βρίσκεται σε εξέλιξη, εντοπίσθηκαν σε τρεις μεγάλες σπηλιές όπλα και πυρομαχικά περίπου 18 τόνων τα οποία κατασχέθηκαν.
    Η αποθήκευση τόσο μεγάλης ποσότητας οπλισμού δείχνει προετοιμασία για μετά την λήξη του πολέμου της Συρίας και την ίδρυση ομόσπονδου κουρδικού κρατιδίου
    Σημειώνεται ότι ήδη στο Β.Ιράκ έχει ανακοινωθεί η διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της κουρδικής περιοχής του Κιρκούκ.
    Φυσικά όλα αυτά γίνονται με τις ευλογίες των Αμερικανών οι οποίοι ανέκαθεν ζητούσαν ένα κοσμικό κουρδικό κράτος
    Εδώ και δεκαετίες ΗΠΑ και Ισραήλ σχεδιάζουν την δημιουργία ενός «Μεγάλου Κουρδιστάν» καθώς χρειάζονται ένα κατεξοχήν κοσμικό κράτος για να ελέγχει προς τα συμφέροντά τους τον ορυκτό πλούτο της περιοχής και θέλουν ένα ισχυρό σύμμαχο του εβραϊκού κράτους σε περίπτωση που παραστεί έκτακτη ανάγκη καθώς είναι περικυκλωμένο από αραβικές χώρες που πάντα βρίσκονται στα όρια της επικράτησης του ριζοσπαστικού ισλαμισμού.
    Οι Ισραηλινοί θέλουν την ίδρυση κουρδικού κράτους και για έναν ακόμα λόγο: Μελλοντικά ελπίζουν ότι θα προσαρτήσει και το Δ.Ιράν και τη ΝΑ.Τουρκία κόβωντας την ισχύ των δύο χωρών.
    Στην Τουρκία δεν έχει καμία εμπιστοσύνη το Τελ Αβίβ μετά το δημοψήφισμα με το οποίο πιθανότατα ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα μείνειο στην εξουσία μέχρι το 2029 με απόλυτες εξουσίες.
    Στην Τουρκία τα εδάφη όπου κατοικούν κουρδόφωνοι αποτελούν το 25% της συνολικής επικράτειας
    .be
    .be

    Σχετική Ενημέρωση

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    LIVE: Σε εξέλιξη για 3η ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας - Θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί

      LIVE: Σε εξέλιξη για 3η ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας - Θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί ...