Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ε.Π.Δ.Ο.Λ.Ο.: Αίτημα σχετικά με την παράταση δηλώσεων και τα ανασφάλιστα οχήματα Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/35494

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ 

epdolo2016@gmail.com 

Προς: Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. κ. Γιώργο Πιτσιλή 

Κοινοποίηση: Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα 
Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο 
Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη 
Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου 

Κύριε Διοικητά, προφανώς η υπηρεσία της οποίας είστε επικεφαλής έχει βαλθεί να τρελάνει το πανελλήνιο και περισσότερο εμάς τους λογιστές-φοροτεχνικούς. 

Τα ευτράπελα με το έντυπο Ν γνωστά, λάθος φορολογικό έτος, λάθος η ημερομηνία της πρώτης δόσης, προβλήματα με το Ε3, με τα εισοδήματα των αγροτών, με τον πίνακα Κ του έντυπου Ε3, με την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης που δεν έχει επικαιροποιηθεί ώστε να συμβαδίζει με τον παραπάνω πίνακα. 

Τελικά το έντυπο Ν άνοιξε στις 8 Ιουνίου, 22 μόλις ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων. 

Ζητήσαμε και πήραμε παράταση για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων του Ν. 4446/2017, πιστεύοντας ότι η προθεσμία που αρχικά είχε δοθεί ήταν μικρή και ο όγκος των εργασιών μας μεγάλος, λόγω των φορολογικών δηλώσεων και όλων των υπολοίπων εργασιών της καθημερινότητας του λογιστή. 

Σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αποφάσισε η υπηρεσία σας να εφαρμόσει τις διατάξεις του άρθρου 5α του Π.Δ.237/1986 και να επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του Π.Δ.237/1986, με ημερομηνία ελέγχου 06/06/2017 ημέρα Τρίτη, χωρίς να υπάρξει μία προγενέστερη ειδοποίηση στους ιδιοκτήτες των οχημάτων ώστε να σπεύσουν να ελέγξουν αν τα οχήματα τους είναι ασφαλισμένα, και στην περίπτωση που δεν είναι να τα ασφαλίσουν. Γνωρίζετε όλες τις περιπτώσεις εκείνες που πιθανόν να έχουν αποσταλεί λάθος ειδοποιήσεις γιατί τις αναφέρετε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στείλατε στους ιδιοκτήτες. 

Πως ταλαιπωρείτε εργαζόμενους και μη, πολίτες κύριε Διοικητά, όταν εκ των προτέρων γνωρίζετε ότι οι βάσεις δεδομένων σας δεν είναι σωστές; Πως επιβάλλετε πρόστιμα ελαφρά τη καρδία σε εποχές που χιλιάδες άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας; 

Πότε το Ελληνικό δημόσιο θα επιβάλλει πρόστιμο στον εαυτό του για τις αστοχίες και παραλείψεις, ηθελημένες ή αθέλητες που αναγκάζουν φορολογούμενους πολίτες να επαναλαμβάνουν δύο και τρεις φορές τις ίδιες ενέργειες; 

Πως ζητάτε κύριε Διοικητά από τους λογιστές-φοροτεχνικούς να διορθώσουν μία ακόμα βάση δεδομένων σας αμισθί και μάλιστα σε χρονικό διάστημα που ο φόρτος εργασίας ξεπερνάει κάθε ανθρώπινο όριο; 

Δεν αντέχουμε και δεν ανεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά και τέτοιο εμπαιγμό προς το πρόσωπό μας. 

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε για άλλη μία φορά, αποδεχόμενοι υποχρεώσεις που μας φορτώνετε χωρίς να σκεφτείτε εμάς και τις οικογένειες μας. 

Απαιτούμε, 

Παράταση άμεσα όλων των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2016, μέχρι την 28η Ιουλίου 2017, με ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης την 31η Ιουλίου 2017. 

Απόσυρση των προστίμων για τα ανασφάλιστα οχήματα, και παροχή περιόδου χάριτος ενός μήνα για την ασφάλιση των οχημάτων ή την κατάθεση των πινακίδων στην αρμόδια ΔΟΥ. 

Σας θυμίζουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που ο φορολογούμενος χρειάζεται να αλλάξει πόλη ή και νησί ώστε να επισκεφθεί την ΔΟΥ φορολογίας του. 

Μετά την παρέλευση του μήνα, ο κατάλογος με τα ανασφάλιστα οχήματα θα προωθείται στις ΔΟΥ και στις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για έλεγχο και αντιπαραβολή με όλα εκείνα τα ακατοχύρωτα έντυπα ακινησίας και οριστικής διαγραφής, που είναι στοιβαγμένα σε φωριαμούς. 

Ο φορολογούμενος θα μπορεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεομοιοτυπίας να αποστέλλει στην ΔΟΥ φορολογίας του, και σε κάθε αρμόδια υπηρεσία, τα αποδεικτικά εκείνα που τον απαλλάσσουν από την ασφάλιση του οχήματος του. 

Η ταλαιπωρία του πολίτη, και η αναλγησία του κράτους πρέπει να λάβουν τέλος εχθές.

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/35494

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T614kb