Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Αναβιώνει ο εφιάλτης του 2007 στην Ηλεία; - Κινδύνεψαν οι ζωές πυροσβεστών - Εκκενώνεται οικισμός

Αναβιώνει ο εφιάλτης του 2007 στην Ηλεία; - Κινδύνεψαν οι ζωές πυροσβεστών - Εκκενώνεται οικισμός


    Κυριακή, 20 Αύγουστος 2017 15:34
    Αναβιώνει ο εφιάλτης του 2007 στην Ηλεία; - Κινδύνεψαν οι ζωές πυροσβεστών - Εκκενώνεται οικισμός

    Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στα Ροδινά Ηλείας.

    Νεώτερη ενημέρωση (17:37)
    Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Ροδινών Ηλείας, κοντά στην Ζαχάρω. Η φωτιά έχει προσεγγίσει και απειλεί τον οικισμό Κοστομερά. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, έχει ζητηθεί η εκκένωση του οικισμού καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή.
    Επι τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής τόσο με επίγεια τμήματα όσο και με εναέρια μέσα, αεροσκάφη και ελικόπτερα, που έχουν εν τω μεταξύ ενισχυθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αυτήν την ώρα επιχειρούν από αέρος, 3 CANADAIR, 5 PZL και 1 ελικόπτερο. Η φωτιά κινείται με κατεύθυνση τον άξονα Κοστομερά-Μίνθη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να ανακόψουν εκεί την πορεία της.


    Μέχρι και πυροσβέστες κινδύνεψαν νωρίτερα σήμερα από τις φλόγες, οι οποίες έφτασαν στο σημείο να απειλούν τις πρώτες κατοικίες του χωριού Ροδινά, σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Ζαχάρω. 
    Οι μαρτυρίες των πυροσβεστών των οποίων η ζωή κινδύνεψε από τις μανιασμένες φλόγες αλλά και του ίδιου του αντιδήμαρχου της Ζαχάρως, περιγράφουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την δραματική κατάσταση στην περιοχή:
    "Στα πενήντα μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού Ροδινά βρίσκεται η φωτιά, αλλά ευτυχώς οι άνεμοι την απομακρύνουν από το χωριό. Είναι σε μεγάλη έκταση, καίει σε μια βουνοπλαγιά προς μια χαράδρα και κατευθύνεται προς το χωριό Μίνφη, το οποίο ευτυχώς είναι ακόμα πολύ μακριά.
    Μάλιστα, πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα προσπάθησαν να φτάσουν κοντά στη φωτιά, αλλά παραλίγο να τους κυκλώσει, ευτυχώς ξέφυγαν".
    Ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας την αναπόφευκτη σύγκριση με τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007:
    "Η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή που είχαν ξεκινήσει και οι πυρκαγιές του 2007, είναι μια έκταση κοντά στο χωριό Ροδινά της Ζαχάρως, αλλά απ΄ότι ξέρω δεν απειλούνται σπίτια. Στο σημείο που καίει η φωτιά, υπάρχει αναγεννημένο δάσος, το οποίο είναι πολύ πυκνό, και δυστυχώς οι φλόγες έχουν περιθώριο να κάψουν πολλά νεαρά δέντρα".
    Για την ώρα οι πυροσβέστες με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν δίνουν μάχη προκειμένου να οριοθετήσουν την μεγάλη πυρκαγιά, ούτως ώστε να μην τους προλάβει η νύχτα. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Δολοφονία Λυγγερίδη: Προκλητικοί οι 64 κατά τη μεταφορά τους στον Εισαγγελέα

      Εξύβρισαν και χειρονόμησαν κατά των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ που περίμεναν έξω από τη ΓΑΔΑ - Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της...