Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Βαρκελώνη: Τρομοκρατικό χτύπημα - Δεκατρείς νεκροί, δεκάδες τραυματίες Έκτακτη είδηση Ισπανία Βαρκελώνη: Τρομοκρατικό χτύπημα - Δεκατρείς νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Βαρκελώνη: Τρομοκρατικό χτύπημα - Δεκατρείς νεκροί, δεκάδες τραυματίες
Έκτακτη είδηση

Βαρκελώνη: Τρομοκρατικό χτύπημα - Δεκατρείς νεκροί, δεκάδες τραυματίες


Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές της Βαρκελώνης όταν ένα βαν έπεσε πάνω σε πεζούς στην περιοχή Ράμπλας στο κέντρο της καταλανικής πρωτεύουσας. Οι ισπανικές αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό «ως τρομοκρατική ενέργεια», όπως μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, το φορτηγάκι έπεσε με ταχύτητα πάνω στον κόσμο και συνέχισε για αρκετά μέτρα να παρασύρει πεζούς. Για δεκατρείς νεκρούς και πολλούς τραυματίες κάνουν λόγο οι πληροφορίες από την Βαρκελώνη όπως μεταδίδονται από τοπικά μέσα που επικαλούνται αστυνομικές πηγές. Η αστυνομία επισήμως έχει ανακοινώσει έναν νεκρό. Τουλάχιστον δέκα εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Μεταξύ των τραυματιών είναι και μια οικογένεια Ελλήνων. Πρόκειται για μία μητέρα και τα δύο της παιδιά.

Ντρις Ουκαμπίρ είναι το όνομα του άνδρα που έχει νοικιάσει το όχημα της επίθεσης και έχει συλληφθεί, σύμφωνα με την Αστυνομία.

«Εκείνη την ώρα στην Ράμπλα είχε πάρα πολύ κόσμο. Πολλές οικογένειες. Ήταν τρομακτικό», αναφέρουν σε κατάσταση πανικού αυτόπτες μάρτυρες.
Οι πρώτες εικόνες από την στιγμή που ο τρόμος χτύπησε τη Βαρκελώνη:


Η ισπανική αστυνομία ζητά από τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να μην αναρτούν φωτογραφίες ή βίντεο από την στιγμή του περιστατικού.
🚩Si estás en las  evita transitar por la zona, permanece en zona segura y facilita el trabajo de la Policía. ¡NO difundas imágenes!

Τα νοσοκομεία της πόλης της Βαρκελώνης κάνουν έκκληση για αίμα:


Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές στη Βαρκελώνη και πως προτεραιότητα είναι η φροντίδα των τραυματιών.
En contacto con todas las administraciones. Prioridad: atender heridos en Las Ramblas y facilitar la labor de las Fuerzas de Seguridad. MR

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ κλειστοί είναι όλοι οι παρακείμενοι σταθμοί του μετρό και του τραίνου. Η αστυνομία έχει δημιουργήσει μια «νεκρή ζώνη» σε περίμετρο 300 μέτρων.
Ο οδηγός του λευκού οχήματος το εγκατέλειψε κι άρχισε να τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αρχές εξαπόλυσαν ανθρωποκυνηγητό. Αναζητούσαν από την πρώτη στιγμή έναν άνδρα με ύψος 1.70 που φορά λευκό μπλουζάκι με μπλε ρίγες. Δεν είναι σαφές αν οι αρχές αναζητούν παραπάνω από ένα άτομο.


Λίγο μετά το περιστατικό, δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο εστιατόριο “La Luna de Estambul” της Βαρκελώνης όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης μετά το χτύπημα στη Βαρκελώνη:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώνεται για το περιστατικό. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες για τους Αμερικανούς τουρίστες που βρίσκονται στην Βαρκελώνη:

Emergency Message for - Serious security incident ongoing at , . US citizens- let loved ones know if you're safe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T614kb