Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ… ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ… ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

     5/5 (1)
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φάλαγγες από στρατιωτικές δυνάμεις Κούρδων αλλά και… «άλλων» παρατηρούνται, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, να κατευθύνονται στην συνοριακή γραμμή της περιοχής Afrin, στην βορειοδυτική Συρία, για να παραταχτούν απέναντι από τις τουρκικές δυνάμεις που έχουν εξαγγείλει στρατιωτική επιχείρηση για την κατάληψη του κουρδικού θύλακα.
Το εντυπωσιακό είναι, όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι οι Αμερικανοί εκτός από τους Κούρδους έχουν στρατολογήσει και… Τούρκους, που θέλουν να ανατρέψουν και πολεμούν το καθεστώς του Ερντογάν.
Συγκριμένα ένοπλες ομάδες που ανήκουν στις τουρκικές επαναστατικές οργανώσεις : «DHKP-C Özel Kuvveti» και «Acilciler Özel Kuvveti», δηλαδή Ειδικές Δυνάμεις του DHKP-C, έχουν στρατολογηθεί για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη τουρκική επίθεση. Παράλληλα οι ίδιοι οι Αμερικανοί έχουν στρατιωτικούς «παρατηρητές» και «συμβούλους» στην περιοχή.
Η κατάσταση μυρίζει έντονα μπαρούτι, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις κάνουν την Άγκυρα να το ξανασκεφτεί πολύ καλά αν θα επιχειρήσει τελικά την πολυδιαφημιζόμενη εισβολή στον κουρδικό θύλακα του Afrin.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T5kZk2