Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού βάζει η κυβέρνηση

Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού βάζει η κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
TSIPRAS MINISTERS
Εκτύπωση
Τέλος στην ανασχηματολογία βάζει η κυβέρνηση θέτοντας ως πρώτο στόχο την στήριξη της εργασίας με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Θα είναι ένα «δώρο» προς τον πρωθυπουργό η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου προστασίας της εργασίας.
Ούτως ή άλλως τα σενάρια για ανασχηματισμό – αγαπημένο θέμα των μήντια (μαζί με τις πρόωρες εκλογές) όταν δεν υπάρχει επικαιρότητα – δεν είχαν κάποια σταθερή βάση. Όμως η απόφαση να κλείσει αυτή η συζήτηση και να στραφεί η πολιτική συζήτηση σε επί της ουσίας θέματα (όπως η προστασία της εργασίας) είναι κεντρική. Ενδεικτική είναι η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος μιλώντας με δημοσιογράφους τόνισε ότι ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί αν το αποφασίσει ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Ο Ν. Βούτσης διευκρίνισε ότι είναι προσωπική του εκτίμηση και ότι δεν του έχει ζητηθεί εισήγηση από το Μαξίμου όμως η παρέμβασή του έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία.
Στην κυβερνητική ατζέντα υπάρχει η επίσκεψη Μακρόν και η ΔΕΘ. Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα μιλήσει στην Πνύκα αλλά δεν θα πάει ούτε στη Θεσσαλονίκη ούτε θα μιλήσει στην ελληνική Βουλή όπως είχε ακουστεί.
Όσον αφορά τη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας μεταβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσει τους φορείς της Βορείου Ελλάδος πριν από τη ΔΕΘ. Είναι μία πρωτοβουλία που δεν έχει γίνει ποτέ από πρωθυπουργό καθώς έως τώρα όλοι οι πρωθυπουργοί μετέβαιναν στη Θεσσαλονίκη μόνο για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Τώρα όμως πρώτα ακούν τους φορείς και μετά θα διαμορφωθούν οι κυβερνητικές θέσεις.
Η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 11.00, στο γραφείο του πρωθυπουργού. Οι φορείς θα θέσουν το ζήτημα της φορολογικής επιβάρυνσης των επαγγελματιών και τοπικά θέματα όπως η ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, το μετρό, το αεροδρόμιο αλλά και η λειτουργία του ΟΑΣΘ σε νέες βάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Νέα Αριστερά: Ο κ. Κασσελάκης προτείνει μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, 10:56:09 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ «Κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, απο...