Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Ευχάριστα νέα – Σβήνει η φωτιά στην Ανατολική Αττική…

Ευχάριστα νέα – Σβήνει η φωτιά στην Ανατολική Αττική…

Μετά από τρεις ημέρες που η φωτιά έκαψε τα πάντα, ευχάριστα είναι τα νέα σήμερα

Πολύ καλύτερη είναι σήμερα το πρωί η κατάσταση στο μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική από το απόγευμα της Κυριακής. Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις, ενώ όλα τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης ξεκίνησαν τις ρίψεις λίγο μετά τις 06:00 σήμερα το πρωί, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Οι άνεμοι κόπασαν την νύχτα και δεν υπήρξε καμία σημαντική αναζωπύρωση. Ωστόσο, η Πυροσβεστική θα εκτιμήσει την εικόνα καλύτερα, με το πρώτο φως της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο Καπανδρίτι, που έφτασε χθες η φωτιά, στον Κάλαμο και στον Βαρνάβα υπήρξαν μικροεστίες που όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Στις περιοχές παραμένουν 85 οχήματα της Πυροσβεστικής με 220 πυροσβέστες, 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 100 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το σκηνικό της πυρκαγιάς τον Δεκαπενταύγουστο
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η μεγάλη φωτιά που μαίνεται εδώ και τρεις ημέρες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής βρίσκεται σε ύφεση, εξαιτίας και της πτώσης του αέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής.
Νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης, μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς πέρασε την λεωφόρο Καλάμου και κατευθύνθηκε προς το Πολυδένδρι, ενώ εκκενώθηκαν σπίτια στον οικισμό Σαλαμίδι, στο Καπανδρίτι. Η αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα σημεία σε Κάλαμο, Μικροχώρι, Καπανδρίτι. Στις 21:00 σταμάτησαν οι εναέριες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, στην περιοχή επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 100 άνδρες από τις ένοπλες δυνάμεις, 5 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα, 40 υδροφόρες, 11 ειδικά μηχανήματα και 20 ακόμα οχήματα.
Καλύτερη η εικόνα τις τελευταίες ώρες
Η εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες το μεγάλο μέτωπο της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική είναι καλύτερη, αφήνοντας για πρώτη φορά ένα παράθυρο αισιοδοξίας ότι η Τετάρτη θα είναι ίσως μια διαφορετική μέρα.
Σύμφωνα με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, «θα είναι κρίσιμες οι ώρες το πρωί». Όπως είπε, «θέλω να πιστεύω ότι με την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την στιγμή η πυρκαγιά, είναι πολύ πιθανό μέσα στη νύχτα να μπουν οι πυροσβέστες μέσα, οπότε θα είναι πλέον πιό εύκολο να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Έχουμε την συγκρατημένη αισιοδοξία οτι αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα».
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός με την συγκεκριμένη πυρκαγιά, η οποία από την πρώτη στιγμή δημιούργησε τεράστια προβλήματα που κατέληξαν σε μεγάλη καταστροφή.
Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται σε μια χαράδρα κοντά στην Αγία Κυριακή, αλλά είναι θετικό ότι η πυρκαγιά δεν έφτασε στην Εθνική Οδό. Στο σημείο που πήγε να ξεφύγει, οι πυροσβέστες, δίνοντας τιτάνια μάχη, κατάφεραν να την σβήσουν, αλλά το μέτωπο έφτασε στα 500 μέτρα από την Εθνική. Αν οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταφέρουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά τη νύχτα, τότε μειώνονται σημαντικά οι κίνδυνοι για την αυριανή μέρα, που αναμένεται και να ενισχυθούν οι ΒΑ άνεμοι.
Σε μια τέτοια περίπτωση, πιθανότατα θα αποσυρθεί και το αίτημα για βοήθεια απο την Ε.Ε., στο οποίο απάντησε ήδη αρνητικά η Γαλλία, ενώ και οι άλλες χώρες της Μεσογείου έχουν σοβαρά δικά τους προβλήματα με πυρκαγιές.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/353211/kaluteri-eikona-sto-purino-metopo-tis-anatolikis-attikis-se-epifulaki-gia-anazopuroseis/#ixzz4ptNBl17X
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σ. Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός εντός του κόμματος της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, 21:09:23 /   Τελευταία Ενημέρωση: 07:24   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυ...