Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Στις φλόγες και πάλι η Κεφαλονιά Ολη νύχτα έκαιγαν και συνεχίζουν να καίνε ακόμα πολλές εστίες στην Κεφαλονιά

Στις φλόγες και πάλι η Κεφαλονιά

Ολη νύχτα έκαιγαν και συνεχίζουν να καίνε ακόμα πολλές εστίες στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στις περιοχές: Καραβάδος, Δοριζάτα, Σιναπιάς, Αγιος Ανδρέας, Περατάτα
Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, οι κάτοικοι έζησαν ακόμα μια νύχτα φρίκης βλέποντας τις φλόγες να κατατρώνε εκτάσεις και να αγγίζουν σπίτια, χωρίς ευτυχώς σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα να καεί κάποια κατοικία.
Τεράστια έκταση από Περατάτα έως Σιμωτάτα και απο κάτω Βλαχάτα ως Λουρδά, έχει γίνει κρανίου τόπος και ακόμα 25 χιλιόμετρα στους Πρόννους, Περιοχή Σκάλας: Αλειματάς (Παλιά Σκάλα), Ρατζακλί.
Εξω από το χωριό Καραβάδο, επιχειρούσαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα.
Στην περιοχή του Καραβάδου, έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Το πύρινο μέτωπο κινήθηκε αρχικά προς το χωριό Δοριζάτα και στη συνέχεια προς τον Άγιο Ανδρέα.
Από τις εικόνες που μετέδωσε σε ζωντανή μετάδοση η ΕΡΤ1 φαίνονται τεράστιες φλόγες να έχουν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής ένα από τα πρώτα σπίτια στο χωριό.
Σύμφωνα με το kefalonitikanea.gr, λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το μέτωπο της φωτιάς προς τον Άγιο Ανδρέα και επιχειρείται κατάσβεση με όλα τα διαθέσιμα επίγεια μέσα. Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 χιλιόμετρο σε έκταση.
Οι κάτοικοι των χωριών έχουν μετακινηθεί σε υψηλότερα ασφαλή σημεία και αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους το μοναστήρι δεν κινδυνεύει. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεσπάσει και δεύτερη φωτιά στο χωριό Κρεμμύδι που κινείται προς τον Κατελειό.

Πτήσεις επιτήρησης με drone

Εν τω μεταξύ, πτήσεις επιτήρησης θα πραγματοποιεί από σήμερα στην Κεφαλονιά, μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο και θα μεταδίδει απευθείας εικόνα στο Συντονιστικό Κέντρο.
Το αεροσκάφος, τύπου EOS mini UAV SYSTEM θα επιχειρεί σε 24ωρη βάση για τις επόμενες μέρες. Η εικόνα από την κάμερα του αεροσκάφους θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθ´ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.
Οι πτήσεις μη στελεχωμένων αεροσκαφών του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ενταχθεί από φέτος, στα επιχειρησιακά σχέδια του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την αντιπυρική περίοδο, ως εργαλείο έγκαιρου εντοπισμού δασικών πυρκαγιών.
Οι περιοχές επιτήρησης και το πρόγραμμα των αποστολών, προσδιορίζονται με βάση το βαθμό επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ συμπληρωματικά λαμβάνεται υπόψη το ιστορικό των περιοχών που στο παρελθόν έχουν εκδηλωθεί συχνές πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΣΥΡΙΖΑ: Με χειροκροτήματα η είσοδος Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου – Η αναφορά Κασσελάκη στην ομιλία του (Video)

  ΣΥΡΙΖΑ: Με χειροκροτήματα η είσοδος Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου – Η αναφορά Κασσελάκη στην ομιλία του (Video) ΕΛΛΑΔΑ Newsro...