Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Νέα προειδοποίηση Τραμπ στη Βόρεια Κορέα: Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν «κλειδώσει και οπλίσει»

Νέα προειδοποίηση Τραμπ στη Βόρεια Κορέα: Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν «κλειδώσει και οπλίσει»

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
TRUMP
Εκτύπωση
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απηύθυνε νέα προειδοποίηση προς τη Βόρεια Κορέα, διατηρώντας ψηλά τους τόνους στη λεκτική αντιπαράθεση με την Πιονγκγιάνγκ.
Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, «οι στρατιωτικές λύσεις είναι πλέον έτοιμες, “κλειδωμένες και οπλισμένες” (η έκφραση που χρησιμοποίησε είναι «locked and loaded», που αποδίδεται ως «έτοιμος για δράση»), σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα ενεργήσει απερίσκεπτα. Ελπίζω ο Κιμ Γιονγκ Ουν να βρει άλλο δρόμο».
Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πρόσφατα πως σκοπεύει να εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον του Γκουάμ, που αποτελεί επικράτεια υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, ο Ρώσους υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε πως η Ρωσία, δεν αποδέχεται μια Βόρεια Κορέα εξοπλισμένη με πυρηνικά όπλα, προσθέτοντας ωστόσο ότι η ακραία ρητορική από τις δύο πλευρές προκαλεί έντονους προβληματισμούς. Παράλληλα, τόνισε πως η Μόσχα ελπίζει πως θα επικρατήσει η κοινή λογική, ενώ ανέφερε πως η Ρωσία και η Κίνα έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης, που περιλαμβάνει «πάγωμα» των πυρηνικών δοκιμών και παύση εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων από τον Κιμ Γιονγκ Ουν και «πάγωμα» των ασκήσεων μεγάλης κλίμακας από τις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα, που χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για τις δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T4p0s6