Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ Μαζικές εκκενώσεις λόγω της απειλής «Χάρβεϊ» στο Τέξας

ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙ

Μαζικές εΜαζικές εκκενώσεις λόγω της απειλής «Χάρβεϊ» στο Τέξας

garvei.jpg

«Οχυρώνονται» οι κάτοικοι | Gabe Hernandez/Corpus Christi Caller-Times via AP
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν φύγει από τα σπίτια τους στα παράλια του Τέξας, διυλιστήρια πετρελαίου έχουν κλείσει, 700 μέλη της εθνικής φρουράς έχουν κληθεί για να αντιμετωπίσουν το μετεωρολογικό φαινόμενο «Χάρβεϊ».
Ο συναγερμός έχει σημάνει, καθώς η ένταση της καταιγίδας στον Κόλπο του Μεξικού αυξήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα χθες, μετατρέποντας τον τυφώνα στην μεγαλύτερη πιθανώς καταιγίδα να πλήξει την ηπειρωτική Αμερική εδώ και 12 χρόνια.
Ο «Χάρβεϊ» αναμένεται να φτάσει στα παράλια των ΗΠΑ απόψε το βράδυ ή Σάββατο πρωί τοπικής ώρας με ένταση ανέμων μέχρι και 125 μίλια ανά ώρα (201 χιλιόμετρα/ώρα).
Αρκετές κομητείες κατά μήκος των παραλίων συμπεριλαμβανομένης της περιφέρειας Nueces, του νομού Calhoun και του νομού Brazoria, διέταξαν την υποχρεωτική εκκένωση σε περιοχές χαμηλού υψόμετρου.
Courtney Sacco/Corpus Christi Caller-Times via AP
Ακόμη, η απειλή του έντονου καιρικού φαινομένου έχει οδηγήσει ακυρώσεις της έναρξης του νέου σχολικού έτους σε κοινότητες στο νότιο τμήμα του Τέξας, από το Κόρπους Κρίστι έως το Γκάλβεστον, όπου κατοικούν 5,8 εκατομμύρια άτομα. 
Στην περιοχή αυτή προβλέπει το Εθνικό Κέντρο Καταιγιδών των ΗΠΑ (ΕΚΚ) ότι θα πλήξει την ηπειρωτική χώρα ο Χάρβεϊ. Ο επικεφαλής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι η καταιγίδα αποτελεί «σοβαρό κίνδυνο για τους λαούς του Τέξας».
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των κατοίκων, που «οχυρώνονται» αφού προμηθεύονται τρόφιμα από τα σουπερ μάρκετ και προσπαθούν να στερεώσουν οχήματα και σκάφη. Όλα τα λιμάνια από το Κόρπους Κρίστι μέχρι και το Χιούστον έχουν κλείσει για εισερχόμενα πλοία.
Η καταιγίδα ενδέχεται να ανεβάσει τη στάθμη της θάλασσας μέχρι και 12 πόδια (3,7 μέτρα) και να φέρει μέχρι και 35 ίντσες (97 εκατοστά) βροχής σε τμήματα της πολιτείας του Τέξας, όπου μαζί με το βόρειο Μεξικό και τη Λουιζιάνα ισχύουν προειδοποιήσεις για πλημμύρες.
Nicolas Galindo/The Victoria Advocate via AP
Το Χιούστον, η τέταρτη πολυπληθέστερη πόλη στις ΗΠΑ, προειδοποίησε τους κατοίκους του για πλημμύρες, καθώς η βροχή επί σειρά ημερών αναμένεται να φτάσει τις 20 ίντσες (50,8 εκατοστά)
Αμερικανοί υπάλληλοι μετανάστευσης μετέφεραν κρατούμενους μετανάστες που βρίσκονται στην προβλεπόμενη διαδρομή του τυφώνα. Επίσης, σε αναμονή βρίσκονται στρατιωτικά ελικόπτερα στο Ώστιν και στο Σαν Αντόνιο για επιχειρήσεις αναζήτησης ή διάσωσης.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τους πολίτες να προετοιμαστούν για τον τυφώνα και σε tweet παρέπεμψε σε ιστοσελίδες με συμβουλές για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Περιστατικών.
Ο «Χάρβεϊ» αναμένεται να φτάσει την ξηρά ως καταιγίδα Κατηγορίας 3, που αποτελεί την τρίτη και ισχυρότερη βαθμίδα στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον. Αυτό θα τον καταστήσει ως την πρώτη μεγάλη καταιγίδα που φτάνει στις ΗΠΑ από το 2005, όταν η καταιγίδα Γουίλμα έπληξε την Φλόριντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T61Xv4