Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

«Ανεβάζουν στροφές» τα κόμματα ενόψει ΔΕΘ

«Ανεβάζουν στροφές» τα κόμματα ενόψει ΔΕΘ
Πηγή: EUROKINISSI
Εξωστρέφεια σε όλους τους τομείς, βάζει σε εφαρμογή το Μέγαρο Μαξίμου, αφού, από το φθινόπωρο θα συνεχιστούν και θα ενταθούν οι επισκέψεις του πρωθυπουργού σε όλη την επικράτεια, με τα Περιφερειακά συμβούλια να αποτελούν αιχμή του δόρατος στην «επίθεση γοητείας» του Αλέξη Τσίπρα, που επιθυμεί να αποδείξει πως τείνει ευήκοον ους στις ανάγκες της Περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα, η απρόσμενη επίσκεψη, όπως άλλωστε την χαρακτήρισε και ο ίδιος, στη βιομηχανία «Παπαστράτος ΑΒΕΣ», στον Ασπρόπυργο Αττικής, αποτέλεσε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δώσει ένα διπλό μήνυμα: στηρίζει την επιχειρηματικότητα και ενισχύει τους εργαζόμενους. Από εκεί, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου, φιλικού στην υγιή επιχειρηματικότητα, όπως τόνισε και όχι στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ο κ. Τσίπρας μίλησε επίσης για την ενίσχυση των ανθρώπων της παραγωγής.
Επιπλέον, μέσω νομοσχεδίων που θα φέρει στη Βουλή, η κυβέρνηση επιχειρεί να παράγει πολιτική η οποία δεν συνδέεται με τη λεγόμενη «μνημονιακή πολιτική» αλλά θα δίνει λύσεις σε σημαντικούς τομείς, όπως η εργασία και η Παιδεία.
Εχθές, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλουπαρουσίασε το περίγραμμα του «Νέου Λυκείου» και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που τεθεί σύντομα σε διαβούλευση. Επιπλέον, εντός της ημέρας, αναμένεται να κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την «αδήλωτη εργασία» αλλά και τους «απλήρωτους εργαζόμενους».
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα των πολιτών και την αναδιάρθρωση του Δημόσιου τομέα, ο πρωθυπουργός πρόκειται να παραστεί αύριο, Τετάρτη, στην εκδήλωση για την «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019» του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που στηρίζεται σε δύο άξονες, τη Διοικητική Ανασυγκρότηση και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
Τέλος, η επισκέψεις Μακρόν, Τζεντιλόνι, Λαγκάρντ μέσα στο φθινόπωρο δημιουργεί προσδοκίες για την εδραίωση συμμαχιών, με απώτερο στόχο την περεταίρω αποσαφήνιση των μέτρων για το χρέος, θέμα το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές.

ΝΔ: Κλιμάκωση της επίθεσης στην κυβέρνηση και υψηλοί αντιπολιτευτικοί τόνοι

Αν και η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει, μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης, την πολιτική φθορά που θα επιθυμούσε η αξιωματική αντιπολίτευση, η ΝΔ θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να συνεχίσει «να ροκανίζει το κλαδί» πάνω στο οποίο κάθεται η κυβέρνηση, με κλιμάκωση των επιθέσεων σε όλα τα μέτωπα.
Στο επίκεντρο της επικοινωνιακής της πολιτικής, η ανάδειξη των προβλημάτων των μεσαίων στρωμάτων, η υπερφορολόγηση, ο ΕΝΦΙΑ αλλά και η σταθερή θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «η κυβέρνηση τα κάνει όλα για την καρέκλα». Παράλληλα, οι υψηλοί τόνοι σε θέσεις που έχουν απήχησηστο συντηρητικό κομμάτι των ψηφοφόρων, όπως οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, η Παιδεία και Ένοπλες Δυνάμεις, με παράλληλη επιχείρηση διασύνδεσης Μαξίμου με τους «μπαχαλάκηδες» των Εξαρχείων, ενδεχομένως να συσπειρώσουν περαιτέρω τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους.

Ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά χωρίς σαφή στόχο

Άνεμος αισιοδοξίας φυσά στο χώρο της κεντροαριστεράς με την προοπτική δημιουργίας ενός νέου φορέα, που εν δυνάμει θα μπορούσε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού χώρου, που έχει συρρικνωθεί σημαντικά τόσο στο εγχώριο πολιτικό τοπίο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κυρίως λόγω της ταύτισής του με τις λεγόμενες «νεοφιλελεύθερες» πολιτικές και την απαρέγκλιτη εφαρμογή πολιτικών λιτότητας.
Παρά την κινητικότητα και τις ηχηρές υποψηφιότητες, η τακτική «πάμε και βλέπουμε» δεν βοηθά στη σαφήνεια των αρχών και αξιών που θα κουβαλά ο νέος φορέας, ενώ, ο μέσος ψηφοφόρος δεν γνωρίζει με τι μπορεί να ταυτιστεί.
Ο νέος φορέας στη χειρότερη περίπτωση κινδυνεύει να «ξεφουσκώσει» απότομα από την έλλειψη σαφήνειας αλλά και την ύπαρξη φθαρμένων προσώπων που θα επιχειρήσουν να δώσουν το φιλί της ζωής σε ένα κίνημα που είναι ήδη κλινικά νεκρό. Στην καλύτερη περίπτωση, ο φορέας της Κεντροαριστεράς μπορεί να αποτελέσει «όχημα» ανάδειξης νέων προσώπων τα οποία σαφώς θα διαχωρίζονται από παλαιές πολιτικές, προτείνοντας παράλληλα ένα νέο όραμα για το πώς οι πολίτες θα πρέπει να ζουν στη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα.Newsroom , CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κακοκαιρία: Ισχυρή καταιγίδα αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια της Αττικής Ο καιρός ήδη παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση σε μεγάλο κομμάτι της χώρας 19.04.2024 | 21:32

  Το βράδυ της Παρασκευής «άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική καθώς ισχυρή βροχή πλήττει πολλές περιοχές στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Όπως ε...