Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.» Τα έργα, κρίνονται

Τα έργα, κρίνονται

attiki.jpg

Από τις πληγείσες περιοχές της ανατολικής ΑττικήςΑπό τις πληγείσες περιοχές της ανατολικής Αττικής | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων της Πυροσβεστικής, των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας και των τοπικών αρχών έφεραν αποτέλεσμα στη Βορειοανατολική Αττική, ενώ οι καιρικές συνθήκες -που δημιούργησαν μέγιστα προβλήματα- τελικά βοήθησαν καθοριστικά στην ανάσχεση των περισσότερων πύρινων μετώπων.
Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα και οι καμένες εκτάσεις είναι λιγότερες σε σχέση με άλλες χρονιές. Ο κίνδυνος όμως δεν έχει περάσει, καθώς οι άνεμοι θα παραμείνουν για μερικά 24ωρα ισχυροί και μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν ανάφλεξη και -δεν πρέπει να ξεχνάμε- οι ορέξεις των «οικοπεδοφάγων» δεν κάμπτονται.
Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί ανακοίνωσαν χτες μια δέσμη μέτρων για την επούλωση των πληγών. Οι άμεσες αποζημιώσεις και διευκολύνσεις σε πολίτες για τις υλικές ζημιές είναι απαραίτητες, αλλά αφορούν ένα βραχύ διάστημα. Το σημαντικότερο ζήτημα είναι η θωράκιση του δασικού πλούτου και αυτό είναι ένα πραγματικό στοίχημα για μια κυβέρνηση που δεν θέλει να μοιάζει με τις προηγούμενες.
Πρόκειται για έργο δύσκολο, αλλά συγχρόνως αποτελεί και μια ιστορική ευκαιρία για να χαραχθεί επιτέλους και στην Ελλάδα μια ευρωπαϊκή πολιτική για το περιβάλλον, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες. Η ελληνική επικράτεια υποφέρει αρκετά από τις συνέπειες της αλλαγής της μορφολογίας του εδάφους, αλλά και της κλιματικής αλλαγής.
Πρέπει άμεσα οι κυβερνώντες να πράξουν τα δέονται ώστε με τη βοήθεια της τεχνολογίας να χαρτογραφηθούν οι καμένες περιοχές, να γίνουν επιτέλους οι δασικοί χάρτες οι οποίοι θα βάλουν οριστικό τέλος στα σχέδια των επιτήδειων. Οφείλουν οι υπεύθυνοι να υλοποιήσουν άμεσα τα σχέδια αναδάσωσης με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο.
Δεν ωφελεί τη χώρα και τον λαό η μίζερη μικροπολιτική, ούτε η παρελθοντολογία ειδικά σ' αυτό το θέμα που αφορά τη ζωή όλων και των απογόνων μας. Η εποχή των μεγάλων ανέξοδων λόγων έχει περάσει. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να αποτιμήσουν την προσφορά του κάθε πολιτικού φορέα όπως και τις κακόγουστες παραστάσεις σε κρίσιμες στιγμές.
Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην επισκεφθεί τελικά το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, χολωμένος επειδή δεν επιθυμούσε να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με υπουργούς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προτίμησε από μακριά να ασκήσει κριτική και να καταθέσει τις προτάσεις του.
Επειδή όμως δεν κυβερνάει η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά η κυβέρνηση, αυτή λοιπόν πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να παράξει ουσιαστική πολιτική σε ένα δύσκολο πεδίο και να αφήσει το επιτελείο Μητσοτάκη «να σβήνει τις φωτιές με επικοινωνιακά τερτίπια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T5lLc1