Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΗΠΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΟΙ ΗΠΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια κυριολεκτικά «βόμβα» στα θεμέλια της Τουρκίας έρχεται από το βόρειο Ιράκ, καθώς μετά την συνάντηση που είχαν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis, με το Κούρδο ηγέτη, Μεσούτν Μπαρζανί στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν, ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι αρνητικές στο δημοψήφισμα και ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα.
Η δήλωση αυτή έρχεται να ανατρέψει προηγουμένη δήλωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία οι ΗΠΑ δεν ήταν θετικές προς το δημοψήφισμα για την ανακήρυξη ανεξάρτητου Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ.
Η τελευταία αυτή εξέλιξη αδειάζει κυριολεκτικά την Τουρκία στο πολύ κρίσιμο αυτό θέμα, ενώ έρχεται την ίδια ώρα που στο μέτωπο του Afrin της Συρίας τουρκικές και κουρδικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς βρίσκονται αντιμέτωπες και μια σπίθα μπορεί να ανάψει μεγάλη φωτιά στην περιοχή.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στις Στροφάδες ανοιχτά της Καλαμάτας

  Newsroom   Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 09:17 CNN Greec Σεισμός μεγέθους 5,6 Ρί «Δεν θα επηρεάσει την Πελοπόννησο. Ζημιές έχουν σημειωθεί στ...