Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Μαζική επιστροφή Εβραίων στην Ιερουσαλήμ- Τι συμβαίνει;

Μαζική επιστροφή Εβραίων στην Ιερουσαλήμ- Τι συμβαίνει;


    Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 07:44
    Μαζική επιστροφή Εβραίων στην Ιερουσαλήμ- Τι συμβαίνει;

    Τι περιμένουν οι Εβραίοι;

    Μαζική μετοίκηση χιλιάδων Εβραίων από Αμερική και Ευρώπη στην χώρα του Ισραήλ και συγκεκριμένα στην Ιερουσαλήμ παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία του εβραϊκού κράτους. Όπως αναφέρεται, ο αριθμός των Εβραίων που επέστρεψαν στην πατρογονική τους γη έχει σπάσει κάθε ρεκόρ με πολλούς φανατικούς να μιλούν για την αναβίωση του "μεγάλου Ισραήλ", τα γεωγραφικά όρια του οποίου αναφέρονται στα βιβλικά κείμενα.
    Πιο συγκεκριμένα, η πλειονότητα έρχεται από από χώρες όπως Γαλλία, Ουκρανία και Ρωσία, ενώ παρατηρείται σημαντικό ρεύμα και από τις ΗΠΑ και Καναδά. Μόνο το 2016, 15.000 προήλθαν από την ανατολική Ευρώπη, 9.330 από την δυτική Ευρώπη και 3.770 από την βόρειο Αμερική.
    Αυτή η μαζική κινητικότητα έχει προκαλέσει την περιέργεια καθώς η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη, ενώ το επίσημο ισραηλινό κράτος αδυνατεί σε ορισμένες περιοτώσεις να καλύψει το πρόβλημα κατοίκησεις που συμβαίνει σε αστικές περιοχές λόγω του αυξημένου πληθυσμιακού όγκου.
    Ωστόσο, αυτό δείχνει πως οι Εβραίοι κάτι περιμένουν ή πιθανότερα προσπαθούν να επιτύχουν και για αυτό το λόγο πηγαίνουν στο Ισραήλ παρά τα όποια προβλήματα γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν. Το συγκεκριμένο κύμα αναμένεται να ενταθεί στους επόμενους μήνες ή και χρόνια καθώς η προπαγάνδα επαναπατρισμού στην Σιών έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε πολλές χώρες με κύριο σκοπό την ανασύσταση του μεγάλου Ισραήλ της Βίβλου.
    Το θέμα αυτό εκτός από την θεολογική του διάσταση θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στις διμερείς σχέσεις με τους Παλαιστινίους, καθώς οι Εβραίοι έποικοι εγκαθιστούνται σε περιοχές Παλαιστινίων με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των περιοχών αυτών.



    Σχετική Ενημέρωση EL. GR

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Νέα Αριστερά: Ο κ. Κασσελάκης προτείνει μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία

      ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, 10:56:09 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ «Κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, απο...