Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Άνιση μάχη με τις φλόγες LIVE

Άνιση μάχη με τις φλόγες LIVE

foties-kalamos1.jpg

Πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρεί στον Κάλαμο ΑττικήςΜάχη με τις φλόγες | AP Photo/Petros Giannakouris)
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε χθες από τον Κάλαμο Αττικής, επεκτάθηκε στο Βαρνάβα, το Καπανδρίτι και κινήθηκε μέχρι την παραλία σε Αγίους Αποστόλους και Σέσι Γραμματικού. Πολύωρη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η συνεχής αλλαγή κατεύθυνσης των ανέμων δημιουργεί σοβαρές δυσχέρειες στο έργο των πυροσβεστών. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος που καίγεται για τέταρτη μέρα. 

Οι τελευταίες εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα σε τίτλους (17:01)

AP Photo/Yorgos Karahalis
♦Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κάλαμος, Καπανδρίτι και Βαρνάβας
♦Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Ανατολική Αττική εστιάζουν στο Μικροχώρι και το Μετόχι όπου στήνεται η «γραμμή άμυνας» προκειμένου να αποτραπεί μεγαλύτερη καταστροφή.
♦Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Π.Ε. Ζακύνθου
♦Εκκενώνεται το χωριό Ανάληψη το οποίο απειλείται από τις φλόγες που καίνε δασική έκταση στην περιοχή Κρυονέρι - Μπουμπούνα Αμαλιάδας
♦Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Κοτρώνι Μαραθώνα, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.
♦Ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για «οργανωμένο σχέδιο για να υπάρξει μια κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα» με αφορμή τις εκατοντάδες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.
♦91 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα το περασμένο 24ωρο 

Προβληματισμός από τις δύο νέες πυρκαγιές στον Μαραθώνα (16:43)

ΚαπανδρίτιEUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Κοτρώνι Μαραθώνα, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι φωτιές εκδηλώθηκαν σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και σβήστηκαν άμεσα από την πυροσβεστική.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ανακριτικές αρχές προβληματίζονται διότι οι συγκεκριμένες εστίες ήταν στην ίδια ευθεία με την πυρκαγιά του Καλάμου.
Για τα αίτια των εν λόγω πυρκαγιών γίνεται έρευνα από Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προκλητικοί οι 64 κατά τη μεταφορά τους στον Εισαγγελέα

  Εξύβρισαν και χειρονόμησαν κατά των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ που περίμεναν έξω από τη ΓΑΔΑ - Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της...