Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Καταλονία: Μαζικές διαδηλώσεις ως αντίδραση για την σύλληψη δύο αυτονομιστώ

Καταλονία: Μαζικές διαδηλώσεις ως αντίδραση για την σύλληψη δύο αυτονομιστών
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/MARTA PEREZ
Έκκληση για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις στην Καταλονία απηύθυναν διάφορες οργανώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις δύο αυτονομιστών Καταλανών ηγετών, που κατηγορούνται από την ισπανική δικαιοσύνη, για εξέγερση.

Διαβάστε επίσης

«Αυτό δεν έχει λογική, δεν έχουμε λόγια για να περιγράψουμε» την κατάσταση και «καλούμε την Καταλανική κοινωνία να διαδηλώσει, προφανώς ειρηνικά», είπε στους δημοσιογράφους ο Ζόρντι Μπος, γενικός γραμματέας της αυτονομιστικής οργάνωσης Omnium Cultural.
Ισπανός δικαστής διέταξε τη Δευτέρα, να τεθούν υπό κράτηση ο Ζόρντι Κουσάρτ και ο Ζόρντι Σάντσες, οι επικεφαλής δύο εκ των σημαντικότερων αυτονομιστικών οργανώσεων της Καταλονίας, της Omnium Cultural και της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC).
Οι δύο οργανώσεις έχουν πόρους που τους επιτρέπουν να οργανώνουν μαζικές κινητοποιήσεις και η φυλάκιση των ηγετών τους υπάρχει κίνδυνος να επιτείνει κι άλλο την κρίση ανάμεσα στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη.
Σε βάρος των Σάντσες και Κουσάρτ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στάση από ισπανικό δικαστήριο αρμόδιο για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας. Οδηγήθηκαν στη φυλακή του Σότο δελ Ρεάλ, όχι μακριά από τη Μαδρίτη, το βράδυ της Δευτέρας.
Η είδηση έγινε δεκτή στην Καταλονία με πολλούς πολίτες να χτυπούν κατσαρόλες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι εκκλήσεις στους πολίτες να κινητοποιηθούν πολλαπλασιάστηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Διαδηλώσεις οργανώνονται σε όλη την Καταλονία και αλλού, όπως στη Βαλένθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Θα παραστήσει το θύμα ο Μητσοτάκης

  Θα παραστήσει το θύμα ο Μητσοτάκης 28|03|2024 | 13:03 Ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει σήμερα το αφήγημα ότι επιχειρηματικά συμφέροντα προσπα...