Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ - Οργισμένη αντίδραση από Δαμασκό προς Άγκυρα: «Πάρτε αμέσως τις δυνάμεις σας από την Ιντλίμπ»

ΕΚΤΑΚΤΟ - Οργισμένη αντίδραση από Δαμασκό προς Άγκυρα: «Πάρτε αμέσως τις δυνάμεις σας από την Ιντλίμπ»
 pro news  Λίγες μόνο ημέρες μετά την άφιξη τουρκικών στρατευμάτων στην επαρχία της Ιντλίμπ, μετά από απόφαση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας, η Δαμασκός απεύθυνε προειδοποίηση σε αυστηρή  γλωσσά προς την Άγκυρα προκειμένου η τελευταία α αποσύρει άμεσα τις τουρκικές δυνάμεις από τη περιοχή.
Όπως αναφέρει το συριακό SANA το οποίο επικαλείται πηγή από το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας η Δαμασκός απαίτησε την «άμεση και άνευ όρων απομάκρυνση όλων των τουρκικών δυνάμεων από την Συρία».
Η ίδια πηγή είπε στο SANA ότι η Συρία καταδικάζει την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ αποκαλώντας την «μια κραυγαλέα επιθετική κίνηση εναντίον της κυριαρχίας και της εθνικής ακεραιότητας της Συρία όπως και σκανδαλώδη παραβίαση των διεθνών νόμων».
Όπως ανακοίνωσε το SANA η Δαμασκός θεώρει πως η τουρκική επιθετική κίνηση στην Ιτλίμπ δεν έχει να κάνει τίποτα με τις συμφωνίες που επετεύχθησαν στην διάσκεψη της Αστάνα μεταξύ της Ρωσίας του Ιράν και της Τουρκίας για τη Συρία.  
Όπως ήδη έχουμε αναφέρει η αυστηρή προειδοποίηση της Δαμασκού έρχεται μέρες μετά την ανάπτυξη στην Ιντλίμπ, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης,  τουρκικών δυνάμεων αποτελούμενες σε πρώτη φάση από τουλάχιστον 30 Τ/Θ οχήματα.
Σύμφωνα με το τουρκικό γενικό Επιτελείο οι τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στην «ζώνη αποκλιμάκωσης» θα επιτηρούν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και θα διασφαλίζουν τους διαδρόμους για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους., επικαλούμενο την συμφωνία της Αστάνα.
Προς το παρόν η επαρχία της Ιντλιμπ ελέγχεται κυρίως από την οργάνωση της Tahrir al-Sham οργάνωση η οποία προέρχεται από την al-Nusra.
Πρόκειται για την δεύτερη επιχείρηση των τουρκικών στρατευμάτων εντός της Συρίας μετά την «Ασπίδα του Ευφράτη» τον Αύγουστο του 2016
More footage from a different source. TAF fortifying its position on Salwa Hill in Idlib Province of Syria. pic.twitter.com/pgWrhDi0Nm
Another video from the same position of TAF on the border of Idlib Province and Afrin Canton. pic.twitter.com/IYtFvwkdlv

Turkey Armed Forces fortifying its position on Salwa Hill in Idlib Province of Syria. pic.twitter.com/iTKNzc7IF6
More footage from a different source. TAF fortifying its position on Salwa Hill in Idlib Province of Syria. pic.twitter.com/pgWrhDi0Nm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: «Η εικονική πραγματικότητα στην οποία ζει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα των Ελλήνων πολιτών»

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, 19:52:17 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε δηκτικά τις δηλώσε...