Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Παρεμβάσεις» για χορήγηση συντάξεων και ΕΦΚΑ προανήγγειλε ο Πετρόπουλος

«Παρεμβάσεις» για χορήγηση συντάξεων και ΕΦΚΑ προανήγγειλε ο Πετρόπουλος
Πηγή: EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Νομοθετικές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση στη χορήγηση συντάξεωναλλά και για την απαλλαγή κατηγοριών ασφαλισμένων που χρεώνονται με άδικες ασφαλιστικές εισφορές, όπως οι δημοσιογράφοι, προανήγγειλε στη Βουλή ο Τάσος Πετρόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της επιτροπής παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε πως μέσα στο έτοςκαταβλήθηκαν 1,5 δισ. ευρώ σε πρόσθετες παροχές, ενώ για το διάστημα από 1/1/2015 έως τις 31 Αυγούστου 2017 εκδόθηκαν 510.365 κύριες και επικουρικές συντάξειςαλλά και εφάπαξ. Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο διαπιστώθηκαν 57.000 περιπτώσεις που περίμεναν εφάπαξ από τον Σεπτέμβριο του 2013. Τέλη Δεκεμβρίου οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονταν σε 163.000 και σήμερα –όπως είπε- είναι κάτω από 100.000. Μίλησε για βελτίωση όλων των δεικτών και πρόσθεσε πως όλες οι παράμετροι δείχνουν ότι η εξέλιξη και η προοπτική του ΕΦΚΑ είναι θετική.
Λίγο πριν την τοποθέτηση του διοικητή του ΕΦΚΑ Θανάση Μπακαλέξη, ο υφυπουργός Εργασίας έκανε λόγο για πλεόνασμα 188 εκατ. τον προηγούμενο μήνα και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση που προέβλεπε κατάρρευση του Φορέα. «Προς απογοήτευση των προφητών της αντιπολίτευσης ο ΕΦΚΑ δεν κατέρρευσε, είχαμε πλεόνασμα 188 εκατ. τον προηγούμενο μήνα και θα κλείσουμε την χρονιά με ακόμη μεγαλύτερο πλεονάσματα και θα το επιβεβαιώσουμε και αυτό», είπε. 
«Η κυβέρνηση μεθοδευμένα ή όχι έχει σταματήσει τη ροή απονομής συντάξεων σε σχέση με σκοπό να εμφανίσει πλεονάσματα», σχολίασε ο Γιάννης Βρούτσης από τη ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για παραποίηση των στοιχείων. Όπως είπε, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Ήλιος» οι χορηγηθείσες συντάξεις – κύριες και επικουρικές -  από τον Φεβρουάριο του 2015 εως τον Αύγουστο του 2017 είναι  κατά 200.000 λιγότερες από όσες υποστηρίζει ότι δόθηκαν το υπουργείο Εργασίας.
Για νοικοκυρεμένη δουλειά που γίνεται ώστε να υπάρξει -όπως είπε- ένας σωστός προϋπολογισμός δαπάνης, μίλησε ο Τάσος Πετρόπουλος. «Αντί να δείτε αυτό ως θετικό, μιλάτε περί δήθεν πειράγματος των στοιχείων», είπε απαντώντας στις καταγγελίες Βρούτση. 
Κι από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης αμφισβητήθηκαν τα στοιχεία Πετρόπουλου με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να αναφέρει ότι δεν έχει εκδοθεί καμία επικουρική σύνταξη, ενώ επικρατεί χάος με τις συντάξεις χηρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T4n2Kd