Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Βαρυσήμαντη ανακοίνωση του Μπαρζανί για Κιρκούκ και Κουρδιστάν

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Βαρυσήμαντη ανακοίνωση του Μπαρζανί για Κιρκούκ και Κουρδιστάν

«Το κουρδικό έθνος με τη δύναμη των γενναίων, αργά ή γρήγορα, θα αγγίξει το δικαίωμά του και τον ιερό σκοπό. Σήμερα είναι η ημέρα πίστης στη δύναμη και την ενότητα του έθνους μας».

Ο πρόεδρος της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, σε γραπτή του ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης ζητά από τον κουρδικό λαό να μείνει ενωμένος και δίνει διαβεβαιώσεις ότι όσα έχει κερδίσει ο Κουρδικός λαός θα ξανακερδηθούν και θα εξασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στο Κουρδιστάν.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Στη διάρκεια της Ιστορίας, το κουρδικό έθνος βρέθηκε υπό απειλές και καταπίεση και τα δικαιώματά του παραβιάσθηκαν. Στην ιστορία, το κουρδικό έθνος υπεραμύνθηκε της ταυτότητάς του, αντιμετώπισε γενοκτονία και σφαγές. Η τελευταία ήταν η βάρβαρη επίθεση των τρομοκρατών του ΙΚ στο Κουρδιστάν και η δέσμευση της γενοκτονίας των Κούρδων Γιεζίντι. Όμως, το κουρδικό έθνος πάντοτε ενεργούσε υπό το πρίσμα των ειρηνικών λύσεων και δεν επιδιώξαμε ποτέ τον πόλεμο. Αλλά περισσότερο, ο πόλεμος επιβλήθηκε σε εμάς και κάναμε όλες τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση, για την υπόστασή μας και για την επίτευξη των στόχων μας. Ο βασικός μας σκοπός ήταν πάντοτε η ασφάλεια και τα δικαιώματα του κουρδικού έθνους.
Αγαπημένοι πολίτες,
Αυτό που συνέβη στην πόλη του Κιρκούκ ήταν το αποτέλεσμα μιας μονομερούς απόφασης μερικών προσώπων εντός των κόλπων ενός συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος του Κουρδιστάν, η οποία τελικά οδήγησε στην απόσυρση των δυνάμεων των Πεσμεργκά, όπως διαπιστώθηκε. Ως αποτέλεσμα της απόσυρσης, η συνοριακή γραμμή μεταξύ Ερμπίλ και Βαγδάτης που υπήρχε πριν από την έναρξη της επιχείρησης για τη Μοσούλη στις 17 Οκτωβρίου 2016 έγινε η βάση της κατανόησης για το μηχανισμό της ανάπτυξης των δυνάμεων του Ιράκ και της κουρδικής περιοχής.
Διαβεβαιώνουμε το λαό του Κουρδιστάν ότι κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και την ασφάλεια και την άνεση του λαού.
Και τώρα, υπερασπιζόμαστε την προστασία της ενότητας και της συνύπαρξης του κουρδικού έθνους και των πολιτικών κομμάτων. Καλώ τα ΜΜΕ να αντιμετωπίσουν την λεπτή κατάσταση του Κουρδιστάν και του Ιράκ με πατριωτική και εθνική υπευθυνότητα.
Το ανθεκτικό κουρδικό έθνος, οι πιστοί και οι εθελοντές, οι γενναίοι Πεσμεργκά, οι αξιότιμες οικογένειες των μαρτύρων, το αίμα που οι υιοί σας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν στο μονοπάτι της ελευθερίας του Κουρδιστάν, οι δυνατές φωνές που υψώσατε για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν που στείλατε σε όλα τα έθνη και στις χώρες του κόσμου δεν θα πάνε καθόλου χαμένες ούτε τώρα, ούτε ποτέ.
Το κουρδικό έθνος με τη δύναμη των γενναίων, αργά ή γρήγορα, θα αγγίξει το δικαίωμά του και τον ιερό σκοπό. Σήμερα είναι η ημέρα πίστης στη δύναμη και την ενότητα του έθνους μας.
https://olympia.gr/2017/10/17/%ce%b2%ce%b1%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b6%ce%b1%ce%bd%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T5vqvS