Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Με στρατιωτική επιχείρηση-αστραπή καταλήφθηκε το Κιρκούκ από τους Ιρακινούς - Σε άτακτη φυγή οι Κούρδοι

Με στρατιωτική επιχείρηση-αστραπή καταλήφθηκε το Κιρκούκ από τους Ιρακινούς - Σε άτακτη φυγή οι Κούρδοι
Υπό τον πλήρη έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων βρίσκεται το Κιρκούκ  ύστερα απο  επιχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις λίγες ώρες.
Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν καταλάβει το αεροδρόμιο της πόλης, το στρατόπεδο Κ1, βασικούς οδικούς άξονες, κυβερνητικά κτίρια, την πετρελαιοπηγή Babagurgur και άλλες βασικές υποδομές και εγκαταστάσεις, ολοκληρώνοντάς πρακτικά μια αναίμακτη νίκη.
Οι δυνάμεις ασφαλείας των Κούρδων του Ιράκ δήλωσαν πως η Βαγδάτη θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» για την προώθησή της στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Κιρκούκ.
Οι ΗΠΑ απο την πλευρά τους  "νίπτουν τα χείρας τους" για την ιρακινή επιχείρηση  στο Κιρκούκ, συνιστώντας αυτοσυγκράτηση και απο τις δύο πλευρές, ενώ αναφέρουν ότι οι μάχες που διεξήχθησαν και κόστισαν τη ζώη σε 20 Κούρδους μαχητές οφείλονται σε "παρεξήγηση".
Οι ΗΠΑ μέσω της συμμαχίας κατά της ISIS δήλωσαν ότι οι μετακινήσεις στρατιωτικών οχημάτων και προσωπικού στην εγγύτητα του Κιρκούκ «είναι μέχρι στιγμής είναι συντονισμένες κινήσεις και όχι επίθεση», ενώ για τις συγκρούσεις μεταξύ Ιρακινών και Κουρδών τις απέδωσε σε «παρεξήγηση».
«Οι δυνάμεις της συμμαχίας δεν υποστηρίζουν την κυβέρνησης του Ιράκ ή την κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση για τα συμβάντα κοντά στο Κιρκούκ, αλλά είναι ενήμερες για αναφορές περιορισμένης ανταλλαγής πυρών κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωιών ωρών της 16ης Οκτωβρίου.
Πιστεύουμε ότι αυτές οι συγκρούσεις είναι προϊόν κακού συντονισμού και όχι επιθετικών κινήσεων καθώς οι δύο πλευρές είχαν περιορισμένη ορατότητα εξαιτίας της νύκτας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η συμμαχία για να συμπηλρώσει:
«Εξακολουθούμε να παρακινούμε σε διάλογο ανάμεσα στις ιρακινές και τις κουρδικές αρχές. Όλα τα μέρη πρέπει να παραμείνουν επικεντρωμένα στη μάχη κατά του κοινού εχθρού μας, ττης ISIS, στο Ιράκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συνασπισμός.
«Αποκαθήλωση» του ηγέτη του Κούρδων του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί από το Κιρκούκ
Οι Κούρδοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν το Κιρκούκ μέσα σε μια μόλις ημέρα
Η κυβέρνηση του Ιράκ μόλις ανακοινωσε ότι το Κιρκούκ είναι υπο τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεών της
Ο ιρακινός στρατός στο ‘άγαλμα του «Πεσμεργκά» στο Κιρκούκ
Κύμα φυγής απο το Κιρκούκ
Οι πρώτες εικόνες απο την κατάληψη του αρχηγείου των Πεσμεργκά στο Κιρκούκ μετά την φυγή τους απο την πόλη
Μαζική είναι η αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων και από την πόλη Dibis βορειοδυτικά του Κιρκούκ
Ιρακινές δυνάμεις στο γραφείο του Najmaldin Karim πρώην κυβερνήτη του Κιρκούκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Κόλαφος» ο Α.Γκλέτσος για τον Σ.Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί – Ξεφτίλα για όλους μας» «Ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» έγραψε

  18.04.2024 | 13:50 Πλήρως απογοητευμένος από τον Στέφανο Κασσελάκη φαίνεται πως είναι ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησ...