Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Π.Καμμένος: «Εσύ πούλησες όπλα και πυρομαχικά στα Εμιράτα με μεσάζοντα τον Παπαδόπουλο»


 Π.Καμμένος: «Εσύ πούλησες όπλα και πυρομαχικά στα Εμιράτα με μεσάζοντα τον Παπαδόπουλο» - Επιβεβαίωση pronews.gr
 Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Άμεση ήταν η απάντηση του ΥΠΕΘΑ στη Νέα Δημοκρατία περί μεσαζόντων και πωλήσεις πολεμικού υλικού σε χώρες που εμπλέκονται στο «σφαγείο» της Υεμένης αφού επιβεβαιώνει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του pronews.gr που στις 27-11-2017 αποκάλυψε ότι είχε πραγματοποιηθεί πώληση όπλων και πυρομαχικών επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το 2014, όπως καταθέσαμε και στη Βουλή, όταν ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Ας καλέσει η κ. Σπυράκη τον πολιτικό εταίρο της να της λύσει όλες τις απορίες. Αυτού του είδους η άσκηση πολιτικής είναι επικίνδυνη για την πατρίδα.»
Είναι σαφές ότι αναφέροντας τον «πολιτικό εταίρο» το ΥΠΕΘΑ εννοούσε την Φ.Γεννηματά που το κόμμα της τότε συγκυβερνούσε με τη ΝΔ. Το αναφέρει το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Πριν λίγες ημέρες η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ.Γεννηματά ύποστήριξε ότι «Καμία αγοραπωλησία δεν έγινε επί ημερών μου. Ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία αρμοδιότητα στα εξοπλιστικά προγράμματα».
Είναι όμως έτσι; Ρωτούσαμε ρητορικώς στο ρεπορτάζ του pronews.gr.Οχι, δεν ήταν!
Συγκεκριμένα γράφαμε: 
«Τα ντοκουμέντα που έφερε στην δημοσιότητα το pronews.gr αποδείκνυαν το αντίθετο από αυτό που υποστήριξε η Φ.Γεννηματά. Η οποία είχε άμεση σχέση με εξοπλιστικά προγράμματα, φυσικά, αφού ήταν αρμόδια για την αμυντική βιομηχανία.
Συγκεκριμένα στις 18 Ιουνίου 2014 συντόνισε την πώληση σε μια εταιρεία-μεσάζοντα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως μετέδωσε τότε το ΑΠΕ:
«Στην υπογραφή κοινής δήλωσης πρόθεσης με την εταιρεία IGG για την προμήθεια πυρομαχικών, εκτιμώμενης αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ, προχώρησαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), στο περιθώριο της έκθεσης EUROSATORY, που πραγματοποιείται από 16-20 Ιουνίου στο Παρίσι, και θεωρείται η πιο σημαντική έκθεση του είδους στην Ευρώπη.
Η International Golden Group (IGG) είναι φορέας που εδρεύει στο Αμπού Ντάμπι και ειδικεύεται στην παροχή υψηλών προδιαγραφών συστημάτων άμυνας και ασφάλειας για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών και άλλους παράγοντες ασφάλειας.
Η συμφωνία που υπεγράφη, σε συνδυασμό με άλλα εξαγωγικά συμβόλαια και την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να αναπτυχθεί», τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.
Η υπουργός βρέθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα, μετά από πρόσκληση του Γάλλου υπουργού Άμυνας, Jean- Yves Le Drian, προς τον Έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τη συμμέτοχή της Ελλάδας στην έκθεση.
Από ελληνικής πλευράς τη δήλωση πρόθεσης υπόγραψε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ, Σωτήρης Χριστογιάννης (σ.σ.: εκλεκτός του τότε πρωθυπουργού Α.Σαμαρά), παρουσία του προέδρου της εταιρείας, Γιάννη Δεμίρη"!
Ιδού και η φωτογραφία από την υπογραφή του εξοπλιστικού συμβολαίου με την Φ.Γεννηματά να δεσπόζει αυτής:

Εξακολουθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αρνείται ότι είχε σχέση με εξοπλιστικά προγράμματα και μάλιστα πώλησης όπλων σταΗΑΕ που εμπλέκονται στις επιχειρήσεις στην Υεμένη;
Και ποιος ήταν ο μεσάζων σε εκείνη την συμφωνία;»
Σήμερα το ΥΠΕΘΑ αποκαλύπτει περί ποιου ο λόγος ενώ αναφέρεται καθαρά στον «πολιτκό εταίρο» εκείνης της εποχής, της ΝΔ. Ήταν το ΠΑΣΟΚ
pro news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα

  Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα Newsroom   Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:58 CNN Greece