Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Αναιρέθηκε η απόφαση για πώληση όπλων στη Σ. Αραβία

Αναιρέθηκε η απόφαση για πώληση όπλων στη Σ. Αραβία

vouli.jpg

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Όπως αναμενόταν, η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής αναίρεσε κατά πλειοψηφία τη σύμφωνη γνώμη που είχε δώσει για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την αναίρεση της σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων συμφώνησαν όλα τα κόμματα, πλην της Νέας Δημοκρατίας, η οποία απείχε από αυτήν την ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντάς την «προσχηματική».
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής αναιρεί τη θετική γνώμη της για συμφωνία που έχει περάσει από το ΚΥΣΕΑ.
Σε κάθε περίπτωση, η παραπάνω απόφαση της Επιτροπής ήταν αναμενόμενη, μετά τις νεότερες εξελίξεις και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία. Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε προαναγγείλει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συμμορφωθεί και θα ακολουθήσει κατά γράμμα τις όποιες αποφάσεις λάβει το Ευρωκοινοβούλιο για τη Σ. Αραβία.
Σημειώνεται, τέλος, ότι αυτή η απόφαση έρχεται εν μέσω σφοδρής και επίμονης προσπάθειας από Ν.Δ. και Δημοκρατική Συμπαράταξη να θεωρηθεί ως κυβερνητικό σκάνδαλο η υπόθεση, καθώς και έπειτα από περίπου δέκα ημέρες από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και την αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Οι Ρώσοι διέλυσαν τις σιδηροδρομικές υποδομές του Ντνίπρο και του Κριβί Ριχ Είχε προηγηθεί χθες η καταστροφή δύο συστοιχιών S-300 για να καταστραφεί η αεράμυνα των περιοχών 20.04.2024 | 08:12

  Θεόφραστος Ανδρεόπουλος  |  email: andreopoulos@pronews.gr Ένα ακόμα συντριπτικό πλήγμα κατά των Oυκρανών πραγματοποίησαν οι ρωσικές πυραυ...