Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Συγκεντρώσεις κατά του Ερντογάν παρά την απαγόρευση

Συγκεντρώσεις κατά του Ερντογάν παρά την απαγόρευση

el.jpg

EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή στις 6 μ.μ. ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν και την σύλληψη των εννέα αγωνιστών από την Τουρκία, έχουν καλέσει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Η Επιτροπή ζητά μεταξύ άλλων «λευτεριά στους 9 συλληφθέντες Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες και σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους της Αριστεράς στην Τουρκία» και να «καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες Ε.Ε. - Τουρκίας.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «δεν είναι η πρώτη επίθεση του ελληνικού κράτους στους αγωνιστές από την Τουρκία» και ότι «φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. ακολουθεί τις μεθοδεύσεις που εφάρμοζε η κυβέρνηση Σαμαρά».
Η Επιτροπή απαιτεί από την «κυβέρνηση να διακόψει την συνεργασία της με τον τούρκικο φασισμό» και καταγγέλλει τα βασανιστήρια, που υπέστησαν. «Με πρόσχημα την τρομοκρατία, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τους αγωνιστές που διώκονται από το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας».
Την κινητοποίηση στηρίζουν οι εξής πολιτικές οργανώσεις, εργατικά σχήματα και συλλογικότητες: ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση – Δίκτυο Σπάρτακος, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΕΔ, Κομμουνιστική Ανανέωση, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα, Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, ΝΑΡ, ΟΚΔΕ, και ΣΕΚ.
Επίσης, το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν καλεί σε συγκέντρωση στις 14.00 στην πλατεία της Ομόνοιας. Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση με το να δέχεται επίσημα στην Ελλάδα έναν δολοφόνο και δικτάτορα κάνει μεγάλο λάθος».

Απαγορεύονται οι... συναθροίσεις

Ωστόσο, σύμφωνα με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στις ακόλουθες περιοχές:
  •  Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου  Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Άνθιμου Γαζή – δεξιά Χρήστου Λαδά – συνέχεια Εδουάρδου Λω - συνέχεια Σίνα – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).
  • Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και
  • Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
► Ακολουθεί ολόκληρη η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν
Σε σύσκεψη που έγινε στο Πολυτεχνείο, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ύστερα από κάλεσμα της "Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν", με συμμετοχή πολλών ελληνικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, αποφασίσαμε να καλέσουμε όλο το λαό την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017, στις 6 μ.μ., σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στη βουλή. Καταγγέλλουμε την επίσκεψη του Ερντογάν και, επίσης, τις συλλήψεις 9 Τούρκων αγωνιστών πολιτικών προσφύγων, που οι ελληνικές αρχές δίνουν "πεσκέσι" στον Eρντογάν.
Η Ελληνική κυβέρνηση, πριν από την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, σε ένδειξη καλής θέλησης προς τον Ερντογάν, συνέλαβε 9 αγωνιστές από την Τουρκία που βρίσκονται στην Ελλάδα με την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα.
Στις 28 Νοέμβρη 2017, έγινε έφοδος σε 3 σπίτια και συνελήφθησαν με τη βία 9 αγωνιστές. Kατά την διάρκεια των συλλήψεων και προσαγωγών, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν βάρβαρα από την αστυνομία με αποτέλεσμα ορισμένοι να δυσκολεύονται ακόμη και να περπατήσουν.
Δεν είναι η πρώτη επίθεση του ελληνικού κράτους στους αγωνιστές από την Τουρκία. Και παλιότερα είχαν οργανωθεί επιθέσεις ενάντια στους αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν από την κυβέρνηση Σαμαρά, σε στενή συνεργασία και πάλι με τον τούρκικο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.
Φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τις μεθοδεύσεις που εφάρμοζε η κυβέρνηση Σαμαρά. Με πρόσχημα την τρομοκρατία, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τους αγωνιστές που διώκονται από το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας.
Αυτές οι συλλήψεις και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται τεχνητά, έχει σκοπό να λυγίσει τους αγωνιστές από την Τουρκία και να αποθαρρύνει την αλληλεγγύη των Ελλήνων και Τούρκων εργαζόμενων στον κοινό αγώνα ενάντια στους δυνάστες.
Οι Τούρκοι αγωνιστές, όμως, γνωρίζουμε ότι ο ελληνικός λαός που έχει αντισταθεί στο φασισμό και έχει πληρώσει βαρύ τίμημα, είναι ένας λαός που έχει τιμημένη, αγωνιστική ιστορία και θα είναι δίπλα μας στον αγώνα για πολιτικές ελευθερίες και σοσιαλισμό στην Τουρκία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Ελληνικός λαός είναι ενάντια στις φασιστικές μεθοδεύσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση  Ερντογάν.
Οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Αντίθετα, οι ελληνικές αρχές, αστυνομία και κυβέρνηση, διαπράττουν έγκλημα με τις αναίτιες συλλήψεις. Με παράνομες επιχειρήσεις και συλλήψεις, με βασανιστήρια και έκθεση αγωνιστών στους διώκτες τους με τη δημοσίευση φωτογραφιών τους.
Καλούμε τον λαό της Ελλάδας να υπερασπιστεί τους αγωνιστές από την Τουρκία και να εκφράσει την διεθνιστική αλληλεγγύη του απέναντι στις διώξεις των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους γιατί ο αγώνας των καταπιεσμένων λαών είναι κοινός.
Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να διακόψει την συνεργασία της με τον τούρκικο φασισμό και να αφήσει άμεσα ελεύθερους τους 9 αγωνιστές που προσήγαγε με βασανιστήρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Νέα Αριστερά: Ο κ. Κασσελάκης προτείνει μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, 10:56:09 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ «Κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, απο...