Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ιερουσαλήμ: Νέες συγκρούσεις- Ένας νεκρός και εκατοντάδες τραυματίες

Kαζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή

Ιερουσαλήμ: Νέες συγκρούσεις- Ένας νεκρός και εκατοντάδες τραυματίες

Ιερουσαλήμ: Νέες συγκρούσεις- Ένας νεκρός και εκατοντάδες τραυματίες
  (Φωτογραφία:  Reuters )
  • 4







Την οργή τους εκφράζουν χιλιάδες διαδηλωτές για τρίτο 24ωρο, διαδηλώνοντας στους δρόμους κατά της απόφασης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και καίγοντας σημαίες των ΗΠΑ. To ήδη τεταμένο κλίμα έχουν δυναμιτίσει οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, με τις εχθροπραξίες να αποδεικνύουν ότι τα εχθρικά πάθη έχουν αναζωπυρωθεί.

Τριαντάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυροβολισμούς δυνάμεων του ισραηλινού στρατού κοντά στα σύνορα της Γάζας σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν μετά την αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Η φλόγα των συγκρούσεων ανάμεσα σε ισραηλινούς και παλαιστίνους αναζωπηρώθηκε, με τις κινητοποιήσεις να κίμακώνονται την Παρασκευή ανά τον μουσουλμανικό κόσμο κατά τις πολιτικής των ΗΠΑ. Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της ανακοίνωσης Τραμπ.

Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik πως οι τραυματίες από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστινίους και ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Ναμπλούς, ανέρχονται ήδη σε περίπου 40.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αλλάζει ο καιρός - Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

  Φωτογραφία Αρχείου | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.04.24 07:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Τοπικέ...