Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ένταση στην Αθήνα, στην πορεία για τον Αλέξη UPD

Ένταση στην Αθήνα, στην πορεία για τον Αλέξη UPD

kados.jpg

Μαθητικό συλλαλητήριο Συλλαλητήριο στην Αθήνα, εννέα χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου | ΕΦ.ΣΥΝ./Μιχαήλ-Άγγελος Κωνσταντόπουλος
Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν την έναρξη του μαθητικού συλλαλητηρίου αλλά και κατά τη διάρκειά του. Εννέα χρόνια συμπληρώνονται από τη βραδιά που ο 16χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. 
Στα Προπύλαια, μία ομάδα νεαρών ατόμων έριξε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Διακόπηκε η κυκλοφορία σε Πανεπιστημίου και Ακαδημίας με νεαρούς να στήνουν οδοφράγματα από κάδους απορριμάτων και λαμαρίνες ενώ έβαλαν και φωτιές.
Αθήνα ΕΦ.ΣΥΝ./Μιχαήλ-Άγγελος Κωνσταντόπουλος
Στη συνέχεια, οι νεαροί με πορεία έφθασαν στην πλατεία Συντάγματος, πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Β. Γεωργίου και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Σταδίου, ενώ η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.
Στο πέρασμά τους οι νεαροί από την Σταδίου, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έκαψαν κάδους σκουπιδιών.
Το μαθητικό και φοιτητικό συλλαλητήριο, στο οποίο μετείχαν περίπου 1.500 άνθρωποι, ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια υπήρξαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ μικρής ομάδας νεαρών ατόμων και των ΜΑΤ στην πλατεία Ομονοίας.
Στην πρωτεύουσα προγραμματίζεται συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα από κόμματα, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου που καλούν στα Προπύλαια. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο σημείο όπου έπεσε νεκρός το 2008 ο 16χρονος μαθητής.
Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.

Δρακόντεια μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομική παρουσία είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ, κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο.
Παράλληλα, ο ΟΟΣΑ θα προχωρήσει σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας από 10:00 ώρα της Τετάρτης έως 07:00 της Πέμπτης σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T63hzh