Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Σε ισχύ τέθηκαν οι 2 » Navtex» της Κύπρου για Ασκήσεις με Πυρά …Τι θα κάνει η Ελλάδα ως εγγυητήρια Χώρα;

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Σε ισχύ τέθηκαν οι 2 » Navtex» της Κύπρου για Ασκήσεις με Πυρά …Τι θα κάνει η Ελλάδα ως εγγυητήρια Χώρα;

ΣΕ ισχύ τέθηκαν σήμερα Δευτέρα (19/2) δύο νέες Navtex, τις οποίες εξέδωσε το Σάββατο η Κυπριακή Δημοκρατία, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Η πρώτη εκδόθηκε έπειτα από αίτημα της UNIFIL, της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο, και δεσμεύει από τις 13.00 – 17.00 περιοχή Νοτιοανατολικά του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ προς το Λίβανο.
Η δεύτερη εκδόθηκε έπειτα από αίτημα της ρωσικής κυβέρνησης και δεσμεύει από σήμερα μέχρι καις τις 23 Φεβρουαρίου περιοχή βόρεια του ίδιου τεμαχίου.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται το πυρετώδες διπλωματικό παρασκήνιο από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, saipem 12000, να φτάσει το συντομότερο στο στόχο «σουπιά» στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Προς το παρόν το γεωτρύπανο, βρίσκεται ακινητοποιημένο 25 περίπου ναυτικά μίλια μακριά από τον στόχο, λόγω της συνεχιζόμενης παρεμπόδισης του για εντέκατη ημέρα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.
Πάντως μέχρι και σήμερα αν και η Ελλάδα είναι εγγυήτρια χώρα και έχει δικαίωμα να επέμβει δεν έχει κάνει το παραμικρό …Αν και γνωρίζει ότι η Κύπρος δεν έχει Πολεμικό ΝΑυτικό ώστε να υπάρξει σοβαρή αντιπαράθεση με την  Καουμπόικη στάση των Τούρκων !
Ούτε ένα ζεύγος μαχητικών δεν πέταξε πάνω απο τα Τούρκικα Πολεμικά σχολίασαν Κύπριοι Αξιωματικοί …Άδικο έχουν ; Εκτός και αν περίμεναν απο τον Γ.Γ του ΟΗΕ να σεβαστεί την Κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας !
Αλλά ούτε οι Κύπριοι ετοιμάζονται για Αγώνα,αφού ούτε τα «EXOSET » δεν  ανέπτυξαν ,εκτός και αν περιμένουν κάποιοι άλλοι να πολεμήσουν για το δικό τους Ανεξάρτητο Κράτος
Δείτε εδώ μέχρι που θα μπορούσαν να χτυπήσουν οι Exocet από 3 τυχαία σημεία στις ελεύθερες ακτές!barbaros-exocet
Έχουν εμβέλεια που φτάνει μέχρι και τα 70 χιλιόμετρα και είχαν έρθει ξανά στην επικαιρότητα όταν το 2011 η Τουρκία ανακοίνωνε ότι θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει έρευνες σε όλη την θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T614kb