Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Κλιμακώνεται η πολιτική σύγκρουση: Πόρισμα-«βόμβα» για τα δάνεια των κομμάτων καθίζει την αντιπολίτευση στο «σκαμνί»


Κλιμακώνεται η πολιτική σύγκρουση: Πόρισμα-«βόμβα» για τα δάνεια των κομμάτων καθίζει την αντιπολίτευση στο «σκαμνί»
Κλιμακώνεται η πολιτική σύγκρουση καθώς μετά την παραπομπή για το σκάνδαλο της Novartis σε προανακριτική επιτροπή σημαντικών και ιστορικών στελεχών της Αντιπολίτευσης έρχεται τώρα ένα πόρισμα-«βόμβα» για τα δάνεια των κομμάτων θα οδηγήσει τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης σε επιπλέον δικαστικές περιπέτειες
Η κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσει χωρίς ενοχλήσεις την ατζέντα της στο Σκοπιανό αλλά και επιδιώκοντας να βρίσκεται σε καλή «αφετηρία» όταν διεξαχθούν οι εκλογές (πιθανότατα τον Μάιο του 2019) θέλει να διατηρηθεί το «momentum» της πίεσης κατά της Αντιπολίτευσης
Έτσι όπως όλα δείχνουν την επόμενη εβδομάδα θα παραπεμθούν ταμίες κομμάτων, τραπεζίτες κ.λ.π
Όπως αναφέρουν το europost.gr  και ανώτατες δικαστικές πηγές, ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες οι προτάσεις των εισαγγελέων που διερευνούν τις τυχόν υπάρχουσες ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων για δάνεια που δόθηκαν στο παρελθόν από το τραπεζικό σύστημα προς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) και τα πολιτικά κόμματα στην χώρα μας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί, αξιοποιώντας το υλικό που προέκυψε από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, που συγκροτήθηκε από την Βουλή των Ελλήνων και προχωρώντας στην συλλογή και άλλων στοιχείων, με την βοήθεια των διωκτικών αρχών του Κράτους αλλά και ειδικών επιστημόνων – πραγματογνωμόνων, έχουν διαμορφώσει συνολική εικόνα που τους επιτρέπει να καταλήξουν σε κατηγορητήριο.
Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα και όπως είναι φυσικό θα προκαλέσουν νέες εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Άλλες πηγές, δημοσιογραφικής προέλευσης, έφεραν στο φως της δημοσιότητας σήμερα, αποσπάσματα από την κατάθεση στους αρμόδιους εισαγγελείς, που έκανε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Διονύσης Χιόνης, με την ιδιότητα του διορισμένου πραγματογνώμονα από τις δικαστικές αρχές για την διερεύνηση της νομιμότητας των τραπεζικών δανείων που δόθηκαν προς τα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές ο κ. Χιόνης, ερωτώμενος μεταξύ των άλλων για τα δάνεια του ΔΟΛ, υποστήριξε ότι : ” Αν λάβει κανείς υπ’όψιν του την χρηματοοικονομική εικόνα του ΔΟΛ στο σχετικό δάνειο θα έπρεπε να δοθούν εμπράγματες εγγυήσεις ο Παρθενώνας και το Ερέχθειο μαζί”.
Στελέχη των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης, σε γνώση των οποίων έθεσε το europost.gr τις σχετικές πληροφορίες, υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά  ότι:
«Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της Κυβέρνησης να μετατρέψει τη Χώρα σε ένα Απέραντο Δικαστήριο, προσπαθώντας να δηλητηριάσει τα πάντα γύρω μας, για να ανακόψει την ραγδαία φθορά της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας.
Είναι άλλο πράγμα η αντικειμενική ανάγκη να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει το έργο της σε όποια υπόθεση φθάνει στα χέρια των δικαστικών λειτουργών και άλλο οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες που κραυγάζουν από απόσταση», κατέληγαν τα ίδια στελέχη από τον χώρο της αντιπολίτευσης.
Να σημειωθεί ότι για τα τραπεζικά δάνεια που δόθηκαν σε εκδοτικούς ομίλους κατέθεσαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής μέλη γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών, που είχαν στα χέρια τους όλες τις τελευταίες δεκαετίες τα ηνία της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης στην χώρα μας.
Ενώ, για τα δάνεια προς τα πολιτικά κόμματα εκλήθησαν και κατέθεσαν σημαντικά στελέχη, που είχαν την ευθύνη της καθημερινής οικονομικής διαχείρισης στα κόμματα αυτά. Από την πλευρά των τραπεζών είχαν κληθεί και κατέθεσαν ανώτατα στελέχη των διοικήσεων, που είχαν τις τελικές υπογραφές των εγκρίσεων για τα δάνεια αυτά.
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος  pro news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εμετική αγόρευση από τον Φλωρίδη!

  28|03|2024 | 13:07 Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε με χυδαίο υβρεολόγιο στη Βουλή ότι η αντιπολίτευσ...