Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Τέρμα τα «γκάζια» για τις αποκρατικοποιήσεις

Ο μακρύς κατάλογος

Τέρμα τα «γκάζια» για τις αποκρατικοποιήσεις

Τέρμα τα «γκάζια» για τις αποκρατικοποιήσεις
(Φωτογραφία: Eurokinissi)
Μετά τον ΔΕΣΦΑ και την Εγνατία Οδό ακόμη ο κατάλογος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων παραμένει μακρύς στον οποίο περιλαμβάνει από τα μειοψηφικά πακέτα των εταιρειών ύδρευσης μέχρι τα πακέτα μετοχών στα Ελληνικά Πετρέλαια και το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Για καθεμία από τις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να σχεδιαστεί και μια ξεχωριστή συμφωνία μετόχων, η οποία θα αποσαφηνίζει τόσο τα δικαιώματα του Δημοσίου όσο και τα προνόμια των επενδυτών.

Ο κατάλογος των ιδιωτικοποιήσεων που θα πρέπει να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα είναι μακρύς και περιλαμβάνει:

  • Τη διάθεση μετοχών της ΕΥΔΑΠ και τη συμμετοχή του υποψήφιου επενδυτή στο management της επιχείρησης.
  • Την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το Ελληνικό Δημόσιο. Την πώληση του ποσοστού που ελέγχει το Δημόσιο στα Ελληνικά Πετρέλαια. Είναι και αυτό ένα ευαίσθητο πολιτικά θέμα, δεδομένου ότι τα ΕΛΠΕ ελέγχουν περί τα 2/3 της ελληνικής αγοράς διύλισης πετρελαιοειδών.
  • Την πώληση του 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος», η οποία έχει συμφωνηθεί να προγραμματιστεί και να προχωρήσει αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης για την περίοδο μέχρι και το 2046.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Κόλαφος» ο Α.Γκλέτσος για τον Σ.Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί – Ξεφτίλα για όλους μας» «Ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» έγραψε

  18.04.2024 | 13:50 Πλήρως απογοητευμένος από τον Στέφανο Κασσελάκη φαίνεται πως είναι ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησ...