Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Υπόθεση Novartis: «Φωτιά» στη Βουλή για την Προανακριτική (live blogging)

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα διεξάγεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής για την υπόθεση Νovartis, με τους βουλευτές να εξαπολύουν βολές για τους προστατευόμενους μάρτυρες, τις μηνύσεις αλλά και τις συνθήκες γύρω από την δικαστική έρευνα.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τώρα οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να διασταυρώσουν για άλλη μια φορά τα «ξίφη» τους.
Οι 10 πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στα δικόγραφα της υπόθεσης, δήλωσαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτήν. Ορισμένοι εξ' αυτών δε, κάνουν λόγο για «σκευωρία» της κυβέρνησης.


Υπόθεση Νοvartis: Η ώρα των πολιτικών αρχηγών

Βέργου Ελένη20:53 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Παπασπύρου: Ουδέποτε είχα υπόθεση συγγενούς του Πολάκη
euroki
Η δήλωση αυτή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έρχεται σε απάντηση όσων είπε εις βάρος της από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, η Γενική Επιθεωρήτρια «κρατά κλειδωμένα στα συρτάρια της, τα πορίσματα για το θάνατο 4χρονου παιδιού σε νοσοκομείο της Κρήτης».
Βέργου Ελένη20:31 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Σαμαράς: Δεν ήρθα να απολογηθώ, ήρθα για να καταγγείλω
Τη θέση ότι βρίσκεται στη Βουλή όχι για να απαντήσει σε «άθλιες συκοφαντίες» αλλά για να καταγγείλει την άτσαλη μεθόδευση και τους αυτουργούς αυτής, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση Novartis.
4373693
«Δεν ήρθα να διατρανώσω πως είμαι αθώος. Δεν το έχω ανάγκη. Ήρθα να προειδοποιήσω για τους κινδύνους» είπε ο κ. Σαμαράς, και συμπλήρωσε: «Κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες για να σπιλώσει τους προηγούμενους. Αυτό θα είναι το τέλος της αστικής δημοκρατίας».
Χαρακτήρισε, μάλιστα, το κατηγορητήριο «στημένο» ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι δεν αναζητήθηκαν οι ένοχοι αλλά προεπιλεγήκαν.
Βέργου Ελένη20:29 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Στο βήμα ο Αντώνης Σαμαράς
Βέργου Ελένη19:58 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Βενιζέλος: Η κυβέρνηση προαναγγέλλει και επωάζει την υπόθεση της Νovartis πάνω από ένα χρόνο
Για «μίζερη» αναφορά στο όνομά του στα δικόγραφα της Novartis έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.
«Χαίρομαι που στην υπόθεση αυτή, που αφορά το υπουργείο Υγείας, βρήκατε μια θέση και για εμένα, παρότι που δεν μπόρεσε ο ένας από τους μάρτυρες που ψέλλισε το όνομά μου να αφηγηθεί για σκαμπρόζικη ιστορία, μια ιστορία με βαλίτσες και φακέλους» είπε ο κ. Βενιζέλος, και συμπλήρωσε: «Μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε από συνήθεια στη δικογραφία, γιατί κάποιοι δεν έχουν βάλει ακόμη μυαλό».
4380631
Όπως τόνισε, όμως, με αυτό τον τρόπο, τοποθετήθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία «γιατί αυτό διακυβεύεται».
Την ίδια ώρα, διερωτήθηκε για ποιους λόγους η υπόθεση Novartis ήρθε τώρα στο φως της δημοσιότητας, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι έχει προαναγγελθεί από την κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο.
Στοιχειοθετώντας τον συλλογισμό του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «εξατμίστηκε ο εξτρεμισμός στην οικονομία και η κυβέρνηση στην οικονομία γλύφει εκεί που έφτυνε χωρίς αποτέλεσμα».
Διερωτήθηκε δε, γιατί το «αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν προκύπτει γιατί προσκρούει στις αγορές».
Μάλιστα, είπε πως ο ίδιος είχε προειδοποιήσει να πάρει η κυβέρνηση την «προληπτική γραμμή».
Βέργου Ελένη19:51 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Βενιζέλος: Υποθέτω ότι το όνομά μου μπήκε από συνήθεια στη δικογραφία
Μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι το όνομά μου μπήκε από συνήθεια στη δικογραφία
Βέργου Ελένη19:49 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Στο βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Βέργου Ελένη19:39 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Παρέμβαση Κοτζιά
Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας σε αναφορές στο όνομά του, επανέλαβε ότι δηλώσεις του σχετικά με την αθωότητα των κατηγορούμενων παραποιήθηκαν. Το υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση την Τρίτη.

Βέργου Ελένη19:25 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Η ομιλία του Α. Γεωργιάδη
Βέργου Ελένη19:17 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
H ομιλία του Π. Πολάκη (vid)
Βέργου Ελένη19:06 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Σαλμάς: Δεν πήρα ποτέ καμία απόφαση που ζημίωσε το κράτος και τους πολίτες
Τη θέση ότι δεν θα μπει στη διαδικασία να αντικρούσει όσα αναφέρονται στη δικογραφία για τη Novartis εξέφρασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, τονίζοντας, παράλληλα, ότι με τα πορίσματα που διέταξε έδωσε το «έναυσμα» για να ξεκινήσει η έρευνα στην Ελλάδα.
salmasEurokinissi
«Ποτέ δεν είχα φανταστεί όταν αποφάσισα να αποκαλύψω τη διαχείριση που θα είχα επί του θέματος, και ότι θα απολογούμουν και εγώ» είπε ο κ. Σαλμάς, και συμπλήρωσε: «Δεν θα μπω στη διαδικασία να αντικρούσω τις καταθέσεις».
Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι στα δικόγραφα αναφέρεται ότι «η Novartis δεν ήταν ικανοποιημένη» από τις πολιτικές του αποφάσεις και προσπαθούσε να τον παρακάμψει.
Υπογράμμισε δε, ότι δεν πήρε ποτέ καμία απόφαση που να ζημίωσε το κράτος και τους πολίτες.

Βέργου Ελένη19:00 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Σαλμάς: Δεν πήρα καμία απόφαση που ζημίωσε το κράτος και τους πολίτες
Τι άλλαξε μετά τη θητεία μου στη χώρα; Δεν πήρα καμία απόφαση που ζημίωσε το κράτος και τους πολίτες
Βέργου Ελένη18:57 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Σαλμάς: Έδωσα το έναυσμα για να ξεκινήσει η έρευνα
Με τα πορίσματα που διέταξα, έδωσα το έναυσμα για να ξεκινήσει η έρευνα στην πατρίδα μας.
Βέργου Ελένη18:56 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Στο βήμα της βουλής ο Μάριος Σαλμάς
Βέργου Ελένη18:55 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Παρέμβαση Γεωργιάδη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε παρέμβαση επί προσωπικού, λέγοντας ότι η δικογραφία αναφέρει ότι έλαβε 2 εκατ. ευρώ στις 30/9 «όταν το ποσό που άθροισε ο κ. Πολάκης ήταν μέχρι τον Δεκέμβριο. Άρα εγώ πήρα προκαταβολικά τα λεφτά, πριν τα πάρει η Novartis».
Βέργου Ελένη18:42 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Πολάκης: Τα στοιχεία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των πρώην υπουργών Υγείας
Τη θέση ότι τα στοιχεία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των πρώην υπουργών Υγείας για τη μείωση του φαρμακευτικού κόστους εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Παράλληλα, ανέφερε ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα μόλις το 2016 διαπραγματεύτηκαν τιμές φαρμάκων με τις φαρμακευτικές εταιρίες, πετυχαίνοντας μεγάλες εκπτώσεις».
Βέργου Ελένη18:26 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Στο βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης
Βέργου Ελένη18:25 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Παφίλης (ΚΚΕ): Δεν τολμάτε να πείτε αν θα φτιάξουμε εθνική βιομηχανία φαρμάκου. Δεν σας αφήνει η «μαμά» Ε.Ε.
«Βέλη» προς όλες τις κατευθύνσεις από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφτασε στο σημείο να δικαιολογεί τα μνημόνια για να υποστηρίξει τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

4379770
Πηγή: Eurokinissi/Γ. Παναγόπουλος 
«Πάντα ενδιαφερόμαστε να βγουν στην επιφάνεια τα πρόσωπα που εμπλέκονται, και να τιμωρηθούν αν αποδειχθεί η ενοχή τους» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, και συνέχισε: «Δεν τολμάτε να πείτε αν θα φτιάξουμε εθνική βιομηχανία φαρμάκου. Αλλά δεν σας αφήνει η "μαμά", η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Βέργου Ελένη18:04 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Η συγκινητική κίνηση της Γεννηματά προς τον Κουτρουμάνη μετά την ομιλία του στη Βουλή
Μετά την φορτισμένη ομιλία του πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, στο βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματάέκανε μια συγκινητική χειρονομία: Σηκώθηκε από το έδρανό της και συνόδεψε τον κ. Κουτρουμάνη έξω από την αίθουσα, ακουμπώντας τον στον ώμο.
Βέργου Ελένη17:59 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
«Τουλάχιστον 11 φάρμακα της εταιρίας αυξήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Γεωργιάδης
Για «συκοφαντία», «ψευδομάρτυρες» και «μιλημένους» έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την σύσταση Προανακριτικής για την υπόθεση Novartis.
4380294
Πηγή: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Βέργου Ελένη17:16 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Στουρνάρας: Προσπαθούν να πλήξουν το ανεξάρτητο φρόνημά μου
Για προσπάθεια να πλήξουν το ανεξάρτητο φρόνημά του και να κάμψουν την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας που εξετάζει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.
stourn
Πηγή: EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T63Lrl