Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Βράζουν" στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα μειώσουμε τη μέση σύνταξη στα 450 ευρώ το 2019!» (ΒΙΝΤΕΟ)

"Βράζουν" στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα μειώσουμε τη μέση σύνταξη στα 450 ευρώ το 2019!» (ΒΙΝΤΕΟ)

    Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 18:59
    "Βράζουν" στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα μειώσουμε τη μέση σύνταξη στα 450 ευρώ το 2019!» (ΒΙΝΤΕΟ)

    Βλέπουν τι έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ και ήδη η "εσωκομματική αντιπολίτευση" άρχισε τις παραδοχές. 



    Στην...θριαμβολογία του Αλέξη Τσίπρα από το Καστελόριζο απάντησε ο άτυπος "επικεφαλής" της ομάδας των 53 του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, παραδεχόμενος σε συνέντευξή του πως ήδη έχει συμφωνηθεί η ραγδαία μείωση των συντάξεων για το επόμενο κιόλας έτος.
    Έτσι, μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο πρώην Υπουργός Παιδείας σημείωσε σε επικριτικό ύφος:
    «Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο; Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του…. Γιατί να χορεύουμε; 
    Το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο κι αλλού; Ρωτώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε; 
    Υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, δεν θέλω να μιλάω με σχήματα λόγου όπως ο Τσίπρας, είμαστε σε μεταίχμιο τελειώνει η δανειακή σύμβαση, δεν θέλω να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, θέλω να θέσουμε στη δημόσια ζήτηση ζητήματα ξεχασμένα.
    Αντέχει η ελληνική οικονομία, και κάθε οικονομία, πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια; Τι πολιτικές θα ακολουθήσει για τη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή; αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε αποκλίσεις από την ευρωπαϊκή οικονομία... Πώς κλείνουμε τις πληγές και τις ανισότητες που προκάλεσαν τα μνημόνια; Δεν γίνεται αμέσως, συμφωνώ, άλλα θέλει ένα σχέδιο».
                                                                                                                                                                             
    Θυμίζουμε πως το φθινόπωρο του 2019 είναι προγραμματισμένες να γίνουν (κανονικά) οι εθνικές βουλευτικές εκλογές, με την κυβέρνηση να...πανηγυρίζει από σήμερα για την επικείμενη «αντιστροφή του κλίματος» υπέρ της.
    Ωστόσο ελάχιστοι, ακόμη και μέσα στην ίδια την συγκυβέρνηση,  πιστεύουν στα αλήθεια πως το 2019 ο ελληνικός λαός θα...γιορτάζει την έξοδο από τα μνημόνια. 
    Η μείωση του αφορολογήτου και η ήδη συμφωνημένη μείωση των συντάξεων, είναι μόνο δύο από τους σκοπέλους που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μάλιστα σε ένα έτος που χαρακτηρίζεται από τώρα "προεκλογικό"
    el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Νέα Αριστερά: Ο κ. Κασσελάκης προτείνει μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία

      ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, 10:56:09 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ «Κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, απο...